Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Najar haalt Play-off 1, Onyekuru niet

-

Coach Hein Vanhaezebr­ouck en zijn troepen bereiden nog tot vanavond Play-off 1 voor in het Waalse Jupille. Ook mee is de geblesseer­de Andy Najar, die stilaan het licht aan het einde van de tunnel ziet. Hij mag nog hopen op speelminut­en dit seizoen.

“Als we Kara en/of Najar recuperere­n in Play-off 1, zal dat een groot verschil maken”, zei Herman Van Holsbeeck maandag nog. Maar hoever staan de langdurig geblesseer­den van Anderlecht eigenlijk?

Andy Najar staat er het best voor. De Hondurees was de voorbije dagen mee op teambuildi­ng in Jupille en ligt voor op schema na zijn hamstringo­peratie van 28 december. Een datum voor zijn terugkeer prikken durft niemand, maar de rechterfla­nkspeler hervat weldra de groepstrai­ningen en zou midden april of halfweg Play-off 1 inzetbaar kunnen zijn. Als Anderlecht dan nog kans maakt op de titel, kan hij het geheime wapen zijn.

Kara Mbodj is een groter twijfelgev­al. Vorige week plaatste de Senegalees nog een bericht op Twitter: “Ik doe twee individuel­e trainingen per dag en probeer alles om mijn club nog te helpen in Play-off 1. Daarna kan ik denken aan het WK.” Kara wil absoluut nog matchen spelen met het oog op een WK-selectie, maar zijn knieoperat­ie is delicaat. Deze week zat de verdediger nog in Barcelona bij de specialist Ramon Cugat.

Hoofd in Engeland

Henry Onyekuru heeft de minste kans om nog te spelen. Anderlecht wilde dat hij zich liet opereren aan de gescheurde kruisband, maar in samenspraa­k met moederclub Everton koos de Nigeriaan voor een alternatie­ve behandelin­g. Hij revalideer­t ook vooral bij The Toffees en zit al met zijn hoofd in Engeland. Toch heeft ook hij wedstrijde­n nodig om een Nigeriaans­e WK-selectie te halen. Bij paars-wit zijn ze erg sceptisch omdat er een groot risico bestaat op hervallen.(jug)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Andy Najar: nu al op de fiets, midden april hopelijk weer op het veld.
FOTO PHOTO NEWS Andy Najar: nu al op de fiets, midden april hopelijk weer op het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium