Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel domme valpartij”

Wout van Aert gaat onderuit in finale (maar verkent vandaag wel parcours van Ronde van Vlaanderen)

- (bow, md)

Wout van Aert verscheen ambitieus aan de start van Nokere Koerse na een zware trainingsw­eek. De wereldkamp­ioen veldrijden wilde zich nog eens testen op de kasseien. Ondanks zijn indrukwekk­ende prestatie op het Italiaanse grind van Strade Bianche bleek hij niet onfeilbaar op steentjes: in een simpele bocht ging hij als enige onderuit. Gelukkig zonder veel erg.

“De schade van de valpartij valt wel mee”, vertelde Wout van Aert. Hij moest wel van fiets wisselen en achtervolg­en, om uiteindeli­jk als 32e over de streep te bollen. “Het was eigenlijk een heel domme valpartij. Er lag wat modder op de kasseien en ik was vergeten dat het daar glad was.”

Over zijn wedstrijd was Van Aert wel tevreden. In de finale van Nokere Koerse reed hij het hele peloton aan flarden en op de kasseien van de Huisepontw­eg konden alleen Van Hooydonck, Vliegen, Serry, Sénéchal, Ackerman, Philipsen, Planckaert en Kirsch volgen. “De samenwerki­ng was niet ideaal. Anders bleven we misschien wel voorop.”

Maar de supervorm van Van Aert deed zijn medevlucht­ers twijfelen en finaal werden ze gegrepen. Waarna hij de laat- ste kilometers dan maar voor zijn rekening nam in dienst van Sean De Bie. “Ik ben bewust druk blijven zetten aan kop van het peloton om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Dat was de grootste kans voor Sean om een goede sprint te rijden. Ja, ik heb gewoekerd met mijn krachten.

(grijnst) Ik had schrik dat ik zou omvallen op de laatste keer Nokereberg.”

De Bie werd pas achtste, maar Van Aert mag tevreden zijn. De goede benen van de Strade Bianche zijn na een zware trainingsw­eek nog niet weg. “Ja, de conditie is goed. En ik heb er nog steeds zin in. Ook mentaal zit het goed, ik zit niet af te tellen.”

Van Aert trainde na de koers nog zo’n 35 kilometer bij. Hij reed een uurtje samen met de andere renners van Veranda’s Willems - Crelan naar het hotel in Nazareth. Een doorgedrev­en training was het gisteren dus voor Van Aert, voor het grote werk dat nog moet komen. Zondag rijdt hij de GP Denain, woensdag De Panne en daarna volgen met Gent Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix de grote voorjaarsd­oelen. Vandaag verkent hij trouwens met enkele ploegmaats de finale van de Ronde van Vlaanderen.

 ?? FOTO GEERT TRESIGNIE ??
FOTO GEERT TRESIGNIE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium