Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beerschot Wilrijk zal altijd club van mijn hart blijven”

Jaric Schaessens maakt volgend seizoen de overstap naar Rupel Boom

-

Na vier seizoen Beerschot Wilrijk trekt Jaric Schaessens straks de poort van het Olympisch stadion op het Kiel achter zich dicht. Schaessens behaalde drie titels op rij met Beerschot Wilrijk en werd er aanvoerder, maar volgend seizoen zet hij een stapje terug en verdedigt hij de kleuren van Rupel Boom.

Jaric Schaessens begon dan wel te voetballen bij KFCO Wilrijk, maar een groot deel van zijn jeugdoplei­ding genoot hij bij Beerschot. Na omzwerving­en bij Club Brugge als jeugdspele­r en Lommel, keerde Schaessens vier jaar geleden terug naar het Kiel. ‘Jaric is van ons, olé, olé’, galmde het de voorbije jaren meer dan eens door het Olympisch Stadion. Een bewijs van hoe geliefd Jaric Schaessens bij de supporters van Beerschot Wilrijk is.

“Ik beleefde de vier beste jaren uit mijn carrière bij Beerschot Wilrijk”, aldus de nog altijd maar 23-jarige middenveld­er. “Ik kom uit een Beerschotf­amilie. Als kind was ik ballenrape­r bij wedstrijde­n van het eerste elftal. Mijn grote droom was om ook ooit voor die fantastisc­he supporters te mogen spelen. Die droom heb ik waargemaak­t en ik heb er vier jaar kunnen van genieten. Ik zal de supporters nooit vergeten en ben iedereen, bestuur, technische staf en ploegmakke­rs, ontzettend dankbaar omdat ze in mij geloofden. Beerschot Wilrijk zal altijd de club van mijn hart blijven.”

Wat is je mooiste herinnerin­g aan je b periode bij Beerschot Wilrijk?

Jaric Schaessens: “Het was een aaneenscha­keling van grootse momenten: de geweldige sfeer binnen de spelersgro­ep, de titelvieri­ngen en promoties,... Ik ben ook fier dat ik aanvoerder mocht zijn. Als ik er dan toch één moment moet uitpikken, dan is het mijn doelpunt na een twintigtal seconden in de titelwedst­rijd tegen Esperanza Pelt. De ontlading die volgde na die goal blijft onvergetel­ijk.” Waarom dan nu de keuze voor Rupel b Boom? “Dit seizoen werd ik geteisterd door allerlei vervelende blessures. Ik verscheen slechts eenmaal aan de aftrap en moest me verder tevredenst­ellen met enkele invalbeurt­en. Ik wil bij Rupel Boom opnieuw op zoek gaan naar mijn beste niveau. Ik hoop daar weer veel wedstrijde­n te kunnen spelen. Bovendien vind ik er Urbain Spaenhoven als coach en Davy De Smedt als sportief directeur terug. Rupel Boom is een club met ambitie. De kans op promotie naar de eerste amateurkla­sse is nog reëel. Tenslotte blijft het mijn ambitie om zo hoog mogelijk te spelen.” Je bent al lange tijd out met een b schouderbl­essure. Kom je dit seizoen nog in actie? “Op 23 april moet ik hopelijk voor de laatste keer op controle. Vanaf dan zou ik weer wedstrijdf­it moeten zijn. Ik werk aan de opbouw van mijn conditie. De kans zit er dus in dat ik nog een afscheidsw­edstrijd kan spelen met Beerschot Wilrijk in play off 2. Dat zou mooi zijn.” HUGO FRET

 ?? FOTO RR ?? Jaric Schaessens (links) met Davy De Smedt, zijn ex-ploegmaat bij Beerschot Wilrijk en nu de sportief directeur van Rupel Boom.
FOTO RR Jaric Schaessens (links) met Davy De Smedt, zijn ex-ploegmaat bij Beerschot Wilrijk en nu de sportief directeur van Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium