Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op de goede weg”

Dries Van Doninck gelooft in het behoud van Malle

- (mas)

Basket Malle zit in een sterke periode. Een nieuwe zege tegen het nummer twee Beringen kan Malle definitief uit de degradatie­zone halen.

Op de vorige speeldag won Basket Malle knap met 81-85 op Soba B. Het was Dries Van Doninck die met 25 punten de absolute uitblinker was. “Soba B ligt ons wel”, geeft Van Doninck toe. “Geen van beide ploegen kon een kloof slaan. Het bleef spannend en uiteindeli­jk beslisten balverliez­en bij Soba en enkele late scores van ons over de nipte zege. Dit was zonder meer mijn beste wedstrijd van het seizoen. Het was vaker dan me lief was ondermaats omdat ik me toch aan de reeks moest aanpassen.”

“De overwinnin­g tegen degradatie­concurrent Gembo B van enkele weken geleden was heel belangrijk. We staan nu positief tegenover hen en dat betekent dat ze al twee keer meer moeten winnen. We wisten vooraf dat het tot de laatste speeldag knokken zou worden. We zullen absoluut nog moeten winnen om erin te blijven. Zowel bovenaan als onderaan is het heel spannend. We beschikken over dezelfde kern als vorig seizoen in eerste provincial­e. Volgend seizoen opnieuw in tweede landelijke aantreden, betekent een succes voor ons. Het is nog niet binnen, maar we zijn op de goede weg.”

“Zondag krijgen we Beringen op bezoek. Zij staan tweede, maar toch geef ik ons een kans. We wonnen bij hen op de buzzer dankzij Andy Gentjens na een waanzinnig slot. Beringen staat niet voor niets op die tweede plaats, maar we zullen proberen een tweede keer te stunten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium