Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is alsof we terug thuiskomen”

Dynamic van voorzitter Steven Bollaert gaat op in Fellows Ekeren

- (luhe)

Het verhaal van Antwerp Dynamics kende gisteren een verassende wending. De ploeg zou aanvankeli­jk stoppen met bestaan, maar werd uiteindeli­jk integraal overgenome­n door Fellows Ekeren.

“Voor sommige mensen is de opslorping van Antwerp Dynamics door Fellows misschien een verrassing, maar niet voor ons”, vertelt Steven Bollaert, de voorzitter van Antwerp Dynamics. “Veel van onze spelers en bestuursle­den hebben een verleden bij de Ekerse club. Het is dan ook alsof we terug thuiskomen. De gesprekken met Fellows-voorzitter Jan Van Gastel verliepen in een uitstekend­e sfeer zodat we gemakkelij­k tot een akkoord kwamen.” De naam Dynamics zal verdwijnen en de ploeg zal in de toekomst door het leven gaan als Fellows C. Als Fellows B naar eerste provincial­e zakt, zal de eerste ploeg van Dynamics vrijwillig naar tweede provincial­e zakken, want twee ploegen van dezelfde club mogen niet in dezelfde reeks spelen. Blijft Fellows B in landelijke, dan blijft alles zoals het nu is. Wie niet mee in het nieuwe verhaal stapt, is huidig Dynamic-coach Filip Clement. “Ik stop bij deze club”, zegt Clement. “Het was dit jaar niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik heb vaak op mijn tanden moeten bijten. Ik kom elke keer vanuit het Oost-Vlaamse Bazel naar hier. Als je dan een training moet afgelasten omdat er bijna geen spelers aanwezig zijn, stel je alles wel eens in vraag. Ik heb een teleurstel­lend jaar gekend. Ik had er in ieder geval veel meer van verwacht. Dat we er niet elke week konden staan, had ik verwacht, maar dat we moesten vechten tegen de degradatie, had ik met deze sterke groep zeker niet zien aankomen. Misschien hebben sommige spelers eerste provincial­e een beetje onderschat.”

“Ik ben niet uitgekeken op de job als coach. Als er een voorstel komt waar ik me goed bij voel, wil ik altijd praten. Bij Dynamics voel ik dat het einde van het seizoen nadert. Toch willen we er een erezaak van maken om niet te zakken. De match van dit weekend tegen Stabroek is dan ook superbelan­grijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium