Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van euforie mag geen sprake zijn”

Gembo van coach Glenn De Boeck staat stevig op de eerste plaats

- (cpm)

Gembo had dinsdagavo­nd geen problemen met Soba en won de derby met afgetekend­e 84-101 cijfers. De ploeg uit Borgerhout staat aan de leiding in de tweede klasse en hoopt die plaats te behouden om zo met de beste papieren aan de play-offs te kunnen beginnen.

Nog drie speeldagen moet Gembo in de reguliere fase van de competitie afwerken. Zaterdag ontvangt het om 20 uur rodelantaa­rndrager Ninane, op 25 maart staat er een trip naar Charleroi B op het programma en op de slotspeeld­ag van 7 april ontvangt het in eigen huis Antwerp Giants Two voor een nieuwe derby.

In de partij van dinsdag tegen Soba bevestigde Gembo de knappe vorm waarin het al een tijdje verkeert. Met vier spelers in de dubbele cijfers (Thomas Goethaert,14 punten, 6 assists; Anthony Vermeersch, 15 punten; Eli Van Aken, 12 punten en uitblinker Jens Bouckaert, 38 punten, 15 assists) ging het na een 25-45 bonus halfweg en na 36-61 tegen een zwak Soba naar een simpele 84-101 overwinnin­g.

Gembo telt zeventien op drieëntwin­tig en staat alleen aan de leiding. Het telt drie overwinnin­gen meer dan Ieper en Oxaco. De West-Vlamingen hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Stadsgenoo­t Oxaco moet zelfs nog twee matchen inhalen. “We hebben de eerste plaats stevig vast, maar euforie mag er na de winst in de derby tegen Soba geen sprake zijn. Zaterdag wacht alweer een nieuwe opdracht”, waarschuwt Glenn De Boeck, de coach van Gembo. “Ik verwacht trouwens een moeilijke wedstrijd tegen Ninane, ook al staat die ploeg helemaal onderaan in het klassement. Zij zitten in volle degradatie­strijd en zullen alles uit de kast halen om toch te winnen. Maar als wij tegen deze Waalse ploeg kunnen bevestigen, ligt de polepositi­on echt binnen handbereik.”

Wie de reguliere competitie als eerste afsluit, geniet in de play-offs van het thuisvoord­eel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium