Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil dit seizoen prijzen pakken”

Setter Yentl Van der Aa staat met Hellvoc op zucht van de titel

- MARCEL BERNAERTS

Hellvoc startte het seizoen als de te kloppen ploeg. Het dient gezegd dat de troepen van trainer Bierinckx hun favorieten­rol hebben waargemaak­t. Als Hellvoc zaterdag de maat neemt van directe achtervolg­er Beverlo is de titel binnen en stijgt de fusieploeg in twee seizoenen van tweede divisie naar eerste nationale.

Dat in het tussenseiz­oen een aantal ex-spelers met ervaring op hoger niveau terugkeerd­en naar de vertrouwde thuishaven, gaf aan dat Hellvoc slechts één doel had: de titel pakken. Setter Yentl Van der Aa, die na negen seizoenen bij Zoersel in de liga B terugkeerd­e naar Hellvoc, is meer dan tevreden over de gang van zaken.

“Ik heb in mijn carrière maar twee ploegen gekend: Hellvoc en Zoersel. Hier ben ik begonnen met het volleybal. Je kan dus zeggen dat de cirkel rond is. Ik was graag in Zoersel, maar toen men met dit project startte en men me polste of ik er een rol in wilde spelen, was ik er direct voor gewonnen.”

“We verloren dit seizoen slechts één wedstrijd, staan op één zege van de titel en spelen ook nog de finales van de Vlaamse Beker en de Beker van Antwerpen. Ik denk dat we onze sportieve plicht tot nu toe zeker hebben gedaan. Met dank aan de sportieve staf, die dankzij een zeer goede scouting haar rol in het verhaal heeft gespeeld.”

“Met de ploeg die men bij elkaar heeft gebracht, mocht het in de competitie niet mislopen. De titel moest gepakt worden. Zaterdag kan het zover zijn. Lukt het dan niet, dan hebben we nog drie kansen. Al zou ik toch liefst zo snel mogelijk kampioen zijn.”

Daarmee is de honger van Van der Aa nog niet gestild. “In de finale van de Beker van Antwerpen moet er voor ons voor één keer niets. Puurs uit de liga B is de te kloppen ploeg. Winnen zal moeilijk worden, maar echt kansloos lijken we niet. In de Vlaamse beker spelen we tegen Mendo Booischot C, een ploeg uit de eigen reeks. Die wedstrijd moeten we gewoon winnen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yentl Van der Aa (lichtblauw, met bal) aan het werk met Hellvoc.
FOTO GOYVAERTS Yentl Van der Aa (lichtblauw, met bal) aan het werk met Hellvoc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium