Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben geen nieuw bloed nodig”

Coach Michael Callaert pakt titel met Sveka Schoten

- (spe)

Na enkele jaren in derde provincial­e kroonde Sveka zich afgelopen weekend tot kampioen. Vrijdag won het een uitgesteld­e match op het veld van Schriek met 1-3. Zondag verloor Sveka in Mortsel met 3-1, maar met nog drie matchen te gaan was de voorsprong op eerste achtervolg­er Mavoc Mechelen al voldoende groot voor de titel. Leuk voor trainer Michael Callaert in zijn eerste jaar als seniorstra­iner.

“Mavoc Mechelen kon afgelopen weekend nog op gelijke hoogte komen, maar het verloor zaterdag thuis van Amigos Zoersel”, zegt Callaert. “Onze wedstrijd op zondag tegen Mortsel deed er dus uiteindeli­jk niet meer toe. Ik gaf een aantal wisselspel­ers speelgeleg­enheid, al werd dat eigenlijk geen succes. We leden onze tweede nederlaag van het seizoen. Het klinkt misschien oneerbiedi­g, maar we speelden gewoon een zeer slechte wedstrijd. Maar goed, die meisjes hebben in de loop van het seizoen vaak genoeg aan de kant gezeten. Ik vind dat zij de volgende weken opnieuw kansen moeten krijgen.”

“We probeerden al enkele jaren te promoveren, dus deze titel was een doel. Maar we hebben een vrij jonge groep. In de periode rond januari hadden we het vaak lastig omdat de studenten in de examenperi­ode zaten. Ondertusse­n zijn enkele meisjes afgestudee­rd en speelden we dit jaar maar twee matchen in januari.”

“We kunnen nu werk maken van de ploeg voor volgend seizoen, al blijft die wellicht zo goed als hetzelfde. Misschien wordt het op praktisch vlak iets moeilijker te regelen voor sommigen, nu een aantal meisjes gaan werken. Maar we zijn met twaalf speelsters, in principe hebben we niet echt nieuw bloed nodig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium