Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben niets te verliezen”

- (mabe)

Volmar Ekeren, op twee na laatste in de tweede divisie B, pakte het voorbije weekend verrassend de winst bij het nummer vier Lint. Dit weekend ontvangen Eennaes en co titelkandi­daat FH Nijlen.

“Het is altijd leuk om te winnen. Zeker als die winst er onverwacht komt”, stelt libero Janick Eennaes. “Vooraf hadden we voor een punt getekend, maar na de wedstrijd was er even ontgoochel­ing omdat we de drie punten niet hadden gepakt.”

Volmar pakte nipt de eerste set, maar kreeg een pak rammel in set twee. “In de derde set gaven we dan ook op pijnlijke wijze een 20-24 bonus uit handen. Als we die set hadden gewonnen, stond het 1-2 en kregen we een andere wedstrijd. Maar we toonden vechtlust in de vierde set waardoor we op 2-2 kwamen. Dat gaf vertrouwen en we gingen in de vijfde set gewoon op ons elan verder en pakten toch nog twee punten.”

Of Volmar dit weekend opnieuw als winnaar van het terrein zal stappen, is zeer de vraag, want met FH Nijlen krijgt het een titelkandi­daat over de vloer. “We hebben niets te verliezen, de druk ligt bij hen. Al wat we rapen, is meegenomen. Het was onze ambitie om erin te blijven. Dat is ons, met een beperkte kern van amper acht spelers, gelukt. Vooral omdat we als groep goed aan elkaar hangen. Met het oog op volgend seizoen zijn we volop bezig om de kern te verbreden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium