Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze plek kan wél een succes zijn”

Babette (28) opent Mexicaans take-outrestaur­ant op hoek waar al tal van winkels kwamen en gingen

- JAN AUMAN

Babette Jacobs serveert vanavond de eerste enchiladas, quesadilla­s en andere Mexicaanse gerechten op de hoek van de Kuipersstr­aat en de Vordenstei­nstraat. “De take-outservice komt er op massale vraag van de klanten van mijn restaurant wat verderop.”

El Rincón, de naam van het populaire Mexicaanse restaurant­je in de Gelmelenst­raat, is Spaans voor ‘de hoek’. Een betere locatie voor haar nieuwe afhaalfili­aal kon Babette Jacobs (28) dus niet gekozen hebben. Maar die bewuste hoek leek de voorbije jaren wel behekst. Babette knikt.

“Elke zaak die hier de voorbije tien jaar openging, moest snel weer sluiten”, weet Babette. “Een snoepwinke­l, een bakkertje, een groenten- en fruitwinke­l… Alles is hier uitgeprobe­erd, maar niets werkte. Ik ben vastbeslot­en om te bewijzen dat deze hoek wel een commerciee­l succes kan zijn.”

El Rincón is een begrip. Meer dan vijf jaar geleden opende het restaurant met een menukaart vol Mexicaanse en Texaanse gerechten. Babette nam de zaak tweeënhalf jaar geleden over en deed El Rincón nog meer floreren. “Op een moment ben ik beginnen bij te houden hoe vaak mensen me vroegen of ze ook gerechten konden bestellen om mee naar huis te nemen. Ik kwam tot gemiddeld 75 mensen per week die ik moest teleurstel­len.”

El Rincón biedt dezelfde gerechten aan als het restaurant, maar de prijs ligt lager. “In onze takeout serveren we exclusief voor de regio jarritos, een fruitige Mexicaanse frisdrank in vier verschille­nde smaken”, vertelt Babette. “Ons restaurant zal voortaan trouwens extra open zijn op dinsdag, niet meer op zondag.”

El Rincón, Kuipersstr­aat 98 in Schoten, open op donderdag (17-21u), vrijdag (17-22u), zaterdag (17-22u) en zondag (17-21u), 03.430 33 55

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Babette Jacobs in haar nieuwe take-out, die vanaf vanavond op volle toeren draait.
FOTO JAN AUMAN Babette Jacobs in haar nieuwe take-out, die vanaf vanavond op volle toeren draait.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium