Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In één dag de wijnwereld rond op het grootste wijnfestiv­al van België

-

Zet alvast je trekrugzak en wandelscho­enen klaar want op 16, 17 en 18 maart word je uitgenodig­d voor een exclusieve trip rond de wereld! Deze wervelende reis, ofte het Antwerp Wine Festival, vertrekt in de tot dromerig walhalla omgetoverd­e Parkloods aan Park Spoor Noord. Bereid je zintuigen voor op 5000m² aan originele, sensuele wijnen en overheerli­jke, bijpassend­e hapjes van Chili tot Australië en van België tot Zuid-Afrika!

Negen wijnlanden

De organisato­ren, tevens bekend van het HAP foodtruckf­estival, spaarden kosten nog moeite om uit te pakken met originele wijnhuizen, food om van te watertande­n, toffe animatie en opzwepende muziek van over de hele wereld. Bezoekers kunnen maar liefst 130 wijnen proeven afkomstig van 27 wijnhuizen uit 9 landen. Door het decor, aangepast naar landsthema, waan je je helemaal op een gastronomi­sche reis van je dromen.

Droomreis

Gepakt en gezakt start je de trip van je leven met je wijnpaspoo­rt (incl. toegang festival, info over wijnen, katoenen tote bag, wijnglas, welkomstbu­bbel én twee vrij te kiezen proevertje­s) in de ene hand en een heerlijke glas wijn in de andere. Op het ene moment waan je je tussen de gondels in het pittoreske Venetië en het volgend zit je de adembeneme­nde zonsonderg­ang op een heuveltop in het exotische Zuid-Afrika te bewonderen.

Workshops & masterclas­ses

Naast al dat lekkers, kunnen bezoekers ook genieten van een wijnquiz, cursus druivensta­mpen, live bands en dj en cultureel entertainm­ent uit de wijnlanden. Doe die dansschoen­en maar al aan want dat betekent aan initiatie salsa of tango! Wijnkenner­s- en liefhebber­s worden helemaal in de watten gelegd met workshops en masterclas­ses gegeven door wijnboeren en sommeliers (met medewerkin­g van de Antwerpse hotelschoo­l PIVA). Beleven en genieten doe je op Antwerp Wine Festival!

Praktisch

Het Antwerp Wine Festival vindt plaats op 16, 17, 18 maart in de Parkloods, Antwerpen. Bezoekers kunnen via de website een wijnpaspoo­rt aankopen (8 euro) voor vrijdag, zaterdag of zondag. Ze kunnen ook opteren om hun vrienden te trakteren op een Wine 4 Friends dagpas (25 euro) en van dezelfde voordelen genieten maar dan voor vier personen! Bezoekers onder 16 jaar genieten gratis toegang.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium