Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Andere gemeenten komen hier zelfs kijken hoe we de problemen aanpakken”

Gemeente voorziet in 250.000 euro voor bestrijdin­g kinderarmo­ede

- (jb)

Boom één zal vandaag zowel de gemeenteli­jke als de OCMWbegrot­ing goedkeuren. De voorstelle­n van de ‘meerderhei­d’ werden voor hen voldoende aangepast. Er komen maaltijdch­eques van 8 euro en een kinderarmo­edefonds.

Met de wisselende meerderhed­en die in Boom door de inmiddels vijf onafhankel­ijken mogelijk werden, had de stemming van de gemeente en de OCMW-begrotinge­n wat meer voeten in de aarde. De OCMW-begroting werd tijdens de vorige gemeentera­ad nog afgevoerd. “Wij realiseren ons dat de maaltijdch­eques niet van 6 naar 7 euro, maar naar 8 euro gaan. De tweede pensioenpi­jler of het aanvullend pensioen is niet de vooropgest­elde 1% voor de contractue­len, maar 2%. Ook hebben we de garantie dat we dit jaar nog 250.000 euro kunnen gebruiken ter bestrijdin­g van kinderarmo­ede”, aldus Peter De Ridder en Patrick Marnef voor Boom één.

Burgemeest­er Jeroen Baert (N-VA) zegt dat hij zowel de opslag van de maaltijdch­eques als de tweede pensioenpi­jler voor het personeel eerder al had aangekondi­gd. “Het enige wat Boom één nu doet, is er wat extra bijdoen. Wat het kinderarmo­edefonds betreft, had ik liever structurel­e maatregele­n gezien dan dat we gewoon geld geven.”

Voor Boom één is het belangrijk dat er snel voorstelle­n komen, zodat het geld dit jaar nog kan worden besteed. “Wij hebben enkele voorstelle­n, zoals subsidies voor onbetaalde schoolfact­uren, maar het is aan de meerderhei­d om suggesties te doen”, zegt Andy Janssens, OCMW-mandataris voor Boom één.

Baert geeft aan dat er al veel initiatiev­en werden genomen. “Het is niet voor niets dat we genomineer­d zijn voor de Gouden Kinderscho­en en dat andere gemeentebe­sturen komen kijken hoe wij het hier aanpakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium