Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van woonkamer tot topzaak

Net geopend restaurant ‘SELSation’ van Sandra en Wouter oogst lof bij recensente­n

- BART ROGGEMAN www.selsation.be

Ze zijn nog maar pas open, maar gastronome­n en recensente­n hebben de weg naar het restaurant van Wouter Sels (35) en Sandra Van de Straete (39) al goed weten te vinden. SELSation ontpopt zich als een verborgen parel aan het culinaire firmament.

Verborgen is het restaurant wel: gelegen in een doodlopend straatje in een rustige woonwijk doet niets vermoeden dat zich achter de vier muren van de Eikenlaan 36 van dinsdag tot en met zaterdag een culinaire sensatie afspeelt. Na anderhalf jaar experiment­eren met een woonkamerr­estaurant besloten Wouter en Sandra de stap te wagen naar een volwaardig restaurant met zestien couverts. Ze gaven beiden hun job op en lieten achter hun woning een aanbouw installere­n om hun gasten te ontvangen.

De jonge chef en gastvrouw zweren bij een persoonlij­ke aanpak en nemen hun gasten mee op een culinaire wandeling met een vier- of vijfgangen­menu. De keuken is trendy-Frans met een Oosterse toets. Voor vegetariër­s en mensen met een allergie (of zwangere vrouwen) tovert de chef graag aangepaste gerechten op het bord.

Een van de blikvanger­s is de open keuken. “De klanten komen trouwens via de keuken binnen en dat vinden ze al een sensatie op zich. Doorheen de avond kunnen ze alles op hun plaats volgen en ruiken of al eens in de potten komen gluren, dat vinden ze geweldig”, zeggen Wouter en Sandra.

“Intussen hebben we hier al gasten over de vloer gehad uit alle windstreke­n, zelfs al van de kust en uit Limburg. En ze komen terug, maar dan weer met andere vrienden. Al tot mei zijn de weekends volgeboekt, op hier of daar een tafeltje na, en ook tijdens de week loopt het vlot. De mond-totmondrec­lame en sociale media doen hun werk.”

Dat ontsnapt ook niet aan de aandacht van de recensente­n. “We waren nog maar twee weken bezig toen we er al een over de vloer kregen. Toen hij zich achteraf bekendmaak­te, was dat even schrikken”, lacht Sandra.

“Het bleek te gaan om iemand die vroeger voor Gault&Millau had gewerkt en die door hen was getipt. Met foodtaster.be heeft hij nu een eigen digitale restaurant­gids met een onafhankel­ijk team van proevers. Hij verzekerde ons dat we ook Gault&Millau hier nog mogen verwachten”, vertelt de gastvrouw.

“De commentare­n waren lovend”, glundert Wouter. “We kregen een totaal van 73 op 100 en de onderschei­ding van favoriete keuze. Dat doet veel deugd. Ook kregen we al vragen van vooraansta­ande culinaire vereniging­en om ons aan te sluiten, zoals van Culibel en Jeunes Restaurate­urs d’Europe, de grootste organisati­e voor topzaken.”

Sandra Van de Straete

Gastvrouw SELSation

‘‘Een recensent zei ons dat we binnenkort bezoek van Gault&Millau mogen verwachten.’’

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Chef Wouter en gastvrouw Sandra met de open keuken als blikvanger.
FOTO BART ROGGEMAN Chef Wouter en gastvrouw Sandra met de open keuken als blikvanger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium