Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stromae broedt op comeback

Zanger in Brussel gespot tijdens opnames videoclip

- (dvg)

Een nieuwe platendeal. Castings voor videoclips. Samenwerki­ngen met andere artiesten. Beetje bij beetje laat Stromae (33) een kruimelspo­or achter dat maar naar één iets kan leiden: zijn langverwac­hte comeback.

De complete radiostilt­e rond Paul Van Haver – de echte naam van Stromae – is al even voorbij. De Belgische wereldster sukkelde sinds een concertree­ks in Rwanda twee jaar geleden met zijn gezondheid en was bijna uit het publieke oog verdwenen. Maar de voorbije maanden kwam hij bovendrijv­en. Op foto’s van zijn vrouw en zakenpartn­er Coralie Barbier, bijvoorbee­ld, of in interviews met andere modegoeroe­s als Karl Lagerfeld. Toen haalde hij vooral het nieuws met geruchten over zijn nakende vaderschap of zijn nieuwe, opzichtige coupe. Nu mag het eindelijk weer over muziek gaan.

(Nog) geen eigen nummer

Want voor het eerst sinds 2015 staat Stromae zelf achter een microfoon. Achter de schermen was hij al druk in de weer met andermans muziekprod­ucties. Begin deze week – op zijn 33ste verjaardag nota bene – werd Stromae in Brussel gespot tijdens de opnames van een videoclip met de Franse rapper OrelSan. Niet als producer of toevallige passant, maar als een ‘featuring’. La Pluie is dan wel geen eigen song, het wordt wel

Stromaes eerste werk sinds zijn hit

Quand C’est.

In alle stilte werkt hij ook aan eigen materiaal. Bij Mosaert – Stromaes muzieken modelabel – hielden ze gisteren de lippen stijf op elkaar, maar intussen tekenden ze wel een deal met het Ameri- kaanse entertainm­entbureau WMEIMG. Dat moet Stromaes nieuwe werk internatio­naal promoten. En voor een clip die volgende maand in Parijs gedraaid wordt, is Stromae volop op zoek naar dansers.

Duidelijkh­eid over een single, of zelfs een album, is er nog niet. Maar de verwachtin­gen liggen deze keer ook tot ver buiten ons land hoog: Alors On Dance werd wereldwijd een van de grootste hits van Belgische makelij aller tijden, en in 2015 verkocht Stromae als eerste Belg de legendaris­che New Yorkse concertzaa­l Madison Square Garden uit. Hier haalde zijn laatste plaat Racine Carrée twaalf keer platinum en is Stromae met veertien MIA’s in zijn kast recordhoud­er.

 ?? FOTO AFP ?? De zanger met zijn vrouw en zakenpartn­er Coralie Barbier.
FOTO AFP De zanger met zijn vrouw en zakenpartn­er Coralie Barbier.
 ?? FOTO RR ?? Stromae (links) tijdens de opnames van een videoclip met rapper OrelSan.
FOTO RR Stromae (links) tijdens de opnames van een videoclip met rapper OrelSan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium