Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WIELRENNEN KORT

-

Dries Devenyns moet enkele maanden aan de kant blijven. De Oost-Vlaming van Quick.Step Floors werd dinsdag geopereerd aan een hernia. De operatie kwam er nadat Devenyns zondag niet meer gestart was in de slotetappe van Parijs - Nice. Maandag onderging hij een MRI-scan. Daaruit bleek dat de renner met een hernia sukkelde en onder het mes moest. Komende maand mag de 34-jarige Devenyns zijn fiets niet aanraken. Vooraleer hij weer in competitie kan treden, zullen wellicht maanden voorbijgaa­n. “Ik ben triest omdat ik de komende weken niet kan koersen”, legde de Quick.Steprenner uit. “De vorm was immers goed. Maar ik kan niet uitleggen hoezeer ik er naar uitkijk eindelijk pijnvrij te zijn. Hopelijk is dit de enige tegenslag van het seizoen en gaat het vanaf nu alleen maar de goede kant uit.” (wvo)

BMC testte gisteren op de kasseien van Nokere Koerse de nieuwe Parijs - Roubaixfie­tsen. Speciaal: er is een diepe inkeping in de buis, waardoor het achterwiel breder kan zijn. Ze reden met tubes van 30 millimeter, 3 millimeter meer dan de gebruikeli­jke 27. “Door die bredere tubes heb je een beter draagvlak op de kasseien”, zegt mecanicien Mario Ghyselinck. “Je kan ook met een iets lagere druk rijden, zonder dat je velgen rechtstree­ks contact krijgen met de kasseien. Met minder druk heb je ook meer grip in de bochten.” (bow)

Gent heeft interesse om in 2021 het WK op de weg te organisere­n. In juni wordt het WK toegewezen, België maakt een goede kans. Naar welke stad het WK gaat, wordt in september beslist. Eerder toonden ook Antwerpen en Oudenaarde belangstel­ling. (wvo)

Astana heeft zijn selectie voor Milaan - Sanremo bekendgema­akt. Valgren Andersen, winnaar van de Omloop, krijgt het gezelschap van onder anderen Luis Leon Sanchez, Lutsenko en Cort Nielsen. Die laatste twee zijn kopman. (wvo)

Jimmy Janssens (Cibel - Cebon) staat na vier etappes derde in de Ronde van Taiwan. (wvo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium