Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan niet zo hoog gooien, maar wel enorm luid gillen”

Homo Universali­s-kandidate Svenja Van den Bossche (21) overleeft 38ste ronde niet

- REBECCA VAN REMOORTERE

De Antwerpse Svenja Van den Bossche (21) overleefde 37 opdrachten in de rubriek Homo Universali­s van ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Gisteren haalde ze het net niet en nam ze emotioneel afscheid.

Door haar kleine gestalte, haar luide gegil en haar persoonlij­kheid was Svenja een populaire kandidate in Homo Universali­s. In die rubriek van Iedereen Beroemd gaan de programmam­akers op zoek naar de meest universele van honderd kandidaten.

Svenja overleefde 37 opdrachten. Het gooien van aan elkaar geknoopte schoenen over een touw, werd haar gisteren fataal. Ze werd zonder pardon door voice-over Walter Grootaers naar huis gestuurd.

Haar medekandid­aten raakten overmand door emoties. “Het afscheid was een moeilijk moment”, vertelt Svenja. “De opnames van het spel duurden altijd een volledige dag. Alle kandidaten eten samen en dat creëert een band. Ik heb er nieuwe vriendscha­ppen opgebouwd.”

Dat Svenja niet snel zal vergeten worden, weet ze zelf ook. “Ik krijg heel veel positieve reacties via sociale media en deze week werd ik zelfs herkend in het Wijnegem Shopping Center. Mensen moedigen me spontaan aan op straat.”

Dwerggroei

Bij sommige opdrachten speelde het postuur van Svenja haar parten. “De laatste opdracht bijvoorbee­ld was heel moeilijk omdat ik de schoenen niet zo hoog kon werpen als de anderen. Ook het spelletje tikkertje was moeilijk, omdat ik niet zo vlug kan lopen.”

Bij andere spelletjes hielp haar dwerggroei haar net. “Bij de limbo-opdracht had ik natuurlijk een groot voordeel. Al heb ik mijn lies wel pijn gedaan bij het buigen onder de stok.”

Het was bij de decibelopd­racht dat Svenja pas echt opviel. “We moesten zo luid mogelijk roepen. Bij het horen van de opdracht wist ik dat dat

iets voor mij was. Ik kan enorm luid gillen. Dan doe ik ook altijd op attracties in een pretpark. Ik heb mijn keel eens goed opengezet, nu weet iedereen dat ik een luide klep heb”, lacht ze.

Zenuwachti­g

Dat ze het zo ver zou schoppen, had ze niet verwacht. “Het is een paar keer heel close geweest. Met de opdracht om schaar-steen-papier te spelen, werd ik de op een na laatste. Ik was ongeloofli­jk zenuwachti­g. Daarna vertelden de andere kandidaten me dat ik lijkbleek zag van de spanning.”

Nu ze eruit ligt, blijft Svenja toch nog kijken naar het programma. “Ik vind het een fantastisc­he rubriek. Iedereen kan meedoen, oud, jong, dik, dun, klein of groot. Iedereen start met gelijke kansen en dat maakt het mooi om te zien.”

Svenja (21) Homo Universali­s “Bij de limbo had ik door mijn lengte natuurlijk wel een voordeel.”

 ?? FOTO IEDEREEN BEROEMD ?? Omdat Svenja dwerggroei heeft, was ze tijdens de opdracht gisteren in haar nadeel.
FOTO IEDEREEN BEROEMD Omdat Svenja dwerggroei heeft, was ze tijdens de opdracht gisteren in haar nadeel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium