Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Camping Harry

- Rebecca Van Remoortere

Wat hebben Lady Gaga, Justin Bieber, Harry Styles en scholen zonder centraal aanmelding­ssysteem gemeen? Dappere kampeerder­s. De laatste weken zetten ouders opnieuw noodgedwon­gen hun tent op voor de schoolpoor­t onder de blote hemel om een plaats te bemachtige­n voor hun telg. Een prehistori­sch en absurd systeem, zoveel is duidelijk. Maar dat is nu eenmaal wat ouders doen voor hun kinderen. Alles. Aan de rand van de stad duikt er momenteel nog een ander en waarschijn­lijk nog absurder kampeerfen­omeen op. Camping Harry Styles opende deze week spontaan de deuren voor het Sportpalei­s. De Britse popster geeft er vanavond het beste van zichzelf en dat zullen de meisjes die al dagen voor de deur zitten van dichtbij geweten hebben. Waar Harry zingt, zijn zalen uitverkoch­t en zetten meisjes hun tent op. Adieu zwaaien naar de collega’s van One Direction en een solocarriè­re uitbouwen was geen dwaze beslissing van de popster. Dat terzijde.

Veel geld betalen, weinig slapen en waarschijn­lijk een stevige verkoudhei­d overhouden in het teken van het fan-zijn, het is een bijzonder fenomeen. Maar de superfans gek verklaren heeft weinig zin. “Iemand anders verzamelt postzegels als hobby, dat kunnen mensen ook onbegrijpe­lijk vinden. Harry is onze hobby”, klinkt het bij de dames. En daarmee is alles gezegd. Jonge twintigers Ashley, Anke en Britt installeer­den zich gisteren in de loop van de dag op het koude beton voor de concertzaa­l. Gepakt met een zak met concertspu­llen, een met dekentjes, een met spelletjes en een met extra kleren. Zonder tent. “Mijn ouders verklaren mij gek”, zei Anke. “Maar ik beslis dat natuurlijk zelf.”

Later op de dag brachten diezelfde ouders vorken en een tent voor dochterlie­f die een wel heel koude nacht tegemoet ging. Want dat is nu eenmaal wat ouders doen voor hun kinderen. Alles.

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Kamperen geblazen aan het Sportpalei­s.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Kamperen geblazen aan het Sportpalei­s.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium