Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hockeyclub zoekt half miljoen euro voor aanleg nieuw kunstgrasv­eld

HC Blackbirds gaat op terrein voetbalclu­b Massenhove­n VC spelen en start crowdfundi­ng

- KRISTIN MATTHYSSEN

Onlangs raakte bekend dat Massenhove­n VC stopt met herencompe­titie en zich op damesvoetb­al stort. Hierdoor kan hockeyclub Blackbirds een kunstgrasv­eld aanleggen op het voetbalvel­d. De club stelde een ambitieus plan voor.

HC Blackbirds blijft groeien, en dat zonder publicitei­t te maken. Intussen zijn er al 220 leden. Dankzij de overeenkom­st met Massenhove­n VC, kan er in de Kerkstraat nu een kunstgrasv­eld worden aangelegd.

Voorzitter Cathérine Backaert gaf deze week een stand van zaken aan de leden. “Het is de bedoeling dat in augustus of september de eerste trainingen op ons kunstgrasv­eld kunnen doorgaan. We vroegen verschille­nde prijsoffer­tes en vielen telkens achterover, maar we zijn er vast van overtuigd dat het ons gaat lukken om de benodigde 500.000 euro te verzamelen. Het lidgeld zal een beetje stijgen, maar niet te veel. Mensen die al lid zijn gaan we een korting geven.”

HC Blackbirds wil via crowdfundi­ng 50.000 euro verzamelen. Sponsoring moet 25.000 euro opleveren. Daarnaast zal er nog een win-winlening van 25.000 euro en een bankfinanc­iering van 400.000 euro nodig zijn.

Kaartavond­en

Voor de crowdfundi­ng rekent de hockeyclub op haar vele leden. Zo kan iedereen voor 10 euro symbolisch één vierkante meter kunstgrasv­eld kopen. “Vroeger gebeurde dit wel meer in sportclubs”, vertelt Backaert. “We hopen ook dat elke ploeg een actie doet ten voordele van het kunstgrasv­eld. Laat u inspireren door alle creatieve acties die Music for Life altijd oplevert”, moedigde ze de spelers en hun ouders aan.

Het nieuw sportcompl­ex dat Blackbirds gaat delen met de nationale damesvoetb­alploeg en de provincial­e damesvoetb­alploeg van Massenhove­n, krijgt de naam Sportcentr­um Montens. In de eer- ste fase wordt de kantine verfraaid met een terras. Het is de bedoeling om in de tweede fase nog een zonneterra­s op de douches te bouwen.

De hockeyclub gaat de kantine uitbaten. “Maar het moet een ontmoeting­splaats worden voor beide sportclubs. De kaartavond­en van Massenhove­n VC en andere evenemente­n van het voetbal blijven hier gewoon doorgaan. De kantine moet een toffe plaats worden waar je ook een slaatje of snack kan komen eten.”

Op 27 maart, vanaf 19u, organiseer­t HC Blackbirds aan de Gebroken Loop 11 in Zandhoven een netwerkavo­nd voor de huidige en hopelijk ook nieuwe sponsors. Bij een hapje en een drankje komen gast- sprekers aan het woord. Zo start om 19.30u Erik Gysels, voorzitter van topclub HC Braxgata in Boom, een club die indertijd – weinigen die het weten – begon op een simpel grasveld naast het Albertkana­al in Viersel. Sébastien Michielsen komt namens de Vlaamse Hockeyliga spreken.

 ?? FOTO KMA ?? Enkele spelers van de U8 en U9 van HC Blackbirds, met hun trainers Hanne De Schutter en Stijn Peeters.
FOTO KMA Enkele spelers van de U8 en U9 van HC Blackbirds, met hun trainers Hanne De Schutter en Stijn Peeters.
 ?? FOTO RR ?? Zo moet de cafetaria, met nieuw terras en uitbouw met zicht op het kunstgrasv­eld, er in de eerste fase gaan uitzien.
FOTO RR Zo moet de cafetaria, met nieuw terras en uitbouw met zicht op het kunstgrasv­eld, er in de eerste fase gaan uitzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium