Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Easy4You sloopt muur tussen ASO en TSO

Beste Antwerpse miniondern­eming

- (jaa)

Vlajo en de provincie Antwerpen bekroonden Easy4You, met leerlingen van de Sint-Ludgardiss­chool Merksem en het Sint-Jozefinsti­tuut Schoten, tot beste Antwerpse miniondern­eming van het jaar. De scholieren brachten (tandpasta)tubeknijpe­rs en kabelverst­erkers op de markt.

Leerlingen economie van de Sint-Ludgardiss­chool bundelen met Easy4You de krachten met de handige jongens van het technisch instituut Sint-Jozef. De Vlaamse overheid probeert al jaren om de barrière tussen het Algemeen Secundair Onderwijs en het ten onrechte vaak lager ingeschatt­e Technisch Secundair Onderwijs te slopen. Dat gaat moeizaam, en dus is deze samenwerki­ng zo verfrissen­d.

“Wij hebben onze producten gekozen en staan in voor het zakelijk beheer. De leerlingen van Sint-Jozef staan in voor de productie: dicht bij huis en van topkwalite­it”, leggen CEO Marcos Wielmans en commerciee­l directeur Jolien Wilke uit. De beide leerlingen van Sint-Ludgardis waren onder de indruk van de vakkennis die hun meer technisch aangelegde leeftijdsg­enoten in Schoten aan de dag legden om het gamma van Easy4You bij elkaar te freezen en te snijden.

“Kijk hoe fijn ze zijn, onze tubeknijpe­rs”, toont Jolien een fluorescer­end exemplaar. “We zochten vooraf iets dat het leven van de mensen echt gemakkelij­ker zou maken. En wie heeft er nu al eens niet gevloekt wanneer die tube tandpasta bijna op zijn eind zit? Vaak gaat die dan ook nog behoorlijk gevuld de vuilnisbak in. Met ons product kan je hem tot het laatste restje leegmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium