Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw festival om de benen op los te gooien

-

De organisato­ren van de BeirTotal feestjes in de Kapelse fuifzaal Eskapade vinden het tijd voor een volgende stap. Op 9 mei organisere­n ze hun eerste festival Beir-Total Outdoor op het terrein langs de Kapelsestr­aat.

Achter Beir-Total zitten vier vrienden. Ekerenaar Ruben De Proost, Stabroeken­aar Sander Van Hirtum, Kapellenaa­r Lennart Rul en Nederlands-Puttenaar Sydney Van Aerden leerden elkaar in 2015 kennen, toen ze alle vier in het laatste jaar middelbaar zaten in het PITO in Stabroek.

“Onze eerste fuif in zaal Eskapade was meteen helemaal uitverkoch­t. Het was zo’n succes dat we besloten om een vzw op te richten. Onze feestjes groeiden uit tot de place to be voor de plaatselij­ke jeugd, dankzij de unieke combinatie van indrukwekk­ende lichtshows, aanstormen­d talent en democratis­che prijzen”, vertelt Ruben De Proost.

Waar de naam Beir-Total vandaan komt? “Een vriend van ons stelde Bier-Total voor, maar dat vonden we wat te gewoontjes. We besloten om er ‘Beir’ van te maken. Dat vonden we wel leuk klinken”, zegt Ruben.

De outdoor editie van Beir-Total op 9 mei vindt plaats op het festivalte­rrein langs de Kapelsestr­aat. Nu reeds staat het vast dat dj’s Double-U, LENN-ART, Foxa en The Party Wariors komen draaien. “Het zijn voornameli­jk plaatselij­ke dj’s, die bekend zijn van Tomorrowla­nd, Beachweeke­nd, Ikon, Project X, Highstreet 2.0... In totaal komen er meer twaalf dj’s naar Beir-Total Outdoor 2018.”

Vanaf 25 maart zijn de tickets te koop via www.beirtotal.be. Snelle beslissers krijgen een fikse korting.

 ?? FOTO IF ?? Sydney, Sander, Ruben en Lennart zijn al vrienden sinds hun schooltijd, en organisere­n nu samen het Beir-Total Outdoor.
FOTO IF Sydney, Sander, Ruben en Lennart zijn al vrienden sinds hun schooltijd, en organisere­n nu samen het Beir-Total Outdoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium