Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zorgbeurs gaat interactie­ve toer op

Meer dan twintig partners in zorgverlen­ing stellen zich voor aan publiek

-

De gemeente Zoersel telt heel wat dienstverl­eners binnen de zorg- en welzijnsse­ctor. Ze stellen zich in het kader van ‘Dorp in de kijker’ voor tijdens een Zorgbeurs, op zondag 18 maart in zaal Waterweg. Hun motto luidt: ‘Zorg in Zoersel, van A tot Z’.

Gemeente en OCMW organisere­n deze Zorgbeurs in het kader van de Vlaamse Dag van de Zorg, waarop heel wat zorginstel­lingen in Vlaanderen hun deuren voor het publiek openzetten. “Maar wij willen het een beetje anders doen, door met een speciaal initiatief uit te pakken. Meer dan twintig partners in de zorgverlen­ing presentere­n zichzelf”, meldt OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V).

Bezoekers ontdekken op de Zorgbeurs niet alleen het aanbod van de diverse zorgverlen­ers, maar kunnen ook actief zaken meebeleven. Zo kunnen mensen zelf ervaren wat het betekent om te leven met een beperking via een rolstoelpa­rcours, waarbij ze over een aantal hinderniss­en moeten geraken. Een virtual realitybri­l simuleert een bepaalde vorm van psychose en u leert er ook de ziekte van Alzheimer bekijken vanuit het standpunt van de patiënt, familie, buren en arts. Om 14u treedt het koor Innova met bewoners van ZNA Joostens op.

De Zorgbeurs vindt zondag 18 maart van 11 tot 17u plaats in zaal Waterweg, Andreas Vesaliusla­an 39 in Sint-Antonius.

 ?? FOTO JVS ?? Zorgverlen­ers onder elkaar.
FOTO JVS Zorgverlen­ers onder elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium