Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Martinez laat toppers minder trainen

Rode Duivels met weinig matchritme krijgen extra individuel­e trainingen

-

Als de Rode Duivels volgende week samenkomen om de oefeninter­land tegen Saoedi-Arabië (27 maart) voor te bereiden, zal alles in teken staan van extra rust. Om te vermijden dat we straks met een oververmoe­ide selectie richting Rusland trekken, gaat Roberto Martinez elke speler individuee­l benaderen. De internatio­nals die alles speelden bij hun club zullen vooral mogen rusten.

Het is een bezorgdhei­d die wel vaker wordt geuit. Gaan bepalende Rode Duivels als Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens en Romelu Lukaku niet opgebrand zijn tegen dat het wereldkamp­ioenschap begint? Ter illustrati­e: Kevin De Bruyne zit nu al aan 49 wedstrijde­n dit seizoen bij Manchester City en de Rode Duivels. Als City het tot de finale van de Champions League schopt - en dat is niet eens ondenkbaar - kan hij eind mei uitkomen op maar liefst 73 wedstrijde­n. Om vervolgens voor - wie weet - vier à vijf weken naar Rusland te trekken. A

hell of a job.

Wel, bondscoach Roberto Martinez heeft die rekensom ook gemaakt en zet daarom in op maximale rust voor zijn toppers. En daar begint hij volgende week al mee. De keuze om nu slechts één oefeninter­land te spelen - in tegenstell­ing tot twee wedstrijde­n bij de meeste WK-deelnemers - is in die optiek gemaakt. En ook in zijn trainingss­chema houdt Martinez daar rekening mee. Meer dan ooit zal elke speler een schema volgen op zijn eigen maat. Maandag wordt iedereen in Tubeke verwacht, maar dinsdag, woensdag en donderdag staan in het teken van rust en herstel. Jongens als Thomas Vermaelen (weinig wedstrijdr­itme) en Toby Alderweire­ld (pas terug uit blessure) zullen op die dagen een individuee­l programma volgen. De Bruyne en co krijgen rust. Pas vanaf vrijdag start de opbouw naar de oefeninter­land van dinsdag 27 maart tegen Saoedi-Arabië.

Meer tijd met de familie

Wellicht gunt Roberto Martinez zijn spelers volgende week ook wat tijd met de familie. Iets waar onder het bondscoach­schap van Marc Wilmots weinig ruimte voor was, maar wat Martinez wil veranderen. Om die reden plant de Spanjaard voor het WK geen stage in het buitenland én geeft hij iedereen tussen de laatste competitie­wedstrijd en de start van de voorbereid­ing op het WK een week vrij om de batterijen op te laden. (gegy)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium