Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk haalt hard uit naar Cercleén naar voetbalbon­d

-

De investeerd­ers en het bestuur van Beerschot Wilrijk hebben donderdago­chtend een open brief gepublicee­rd op de website van de Antwerpse voetbalclu­b. Daarin halen ze onder meer uit naar Cercle Brugge en de voetbalbon­d.

De Mannekes gingen vorige zaterdag in extremis met 3-1 de boot in op het veld van Cercle Brugge, nadat in de heenwedstr­ijd met 1-0 werd gewonnen. Geen promotie dus voor de Antwerpse traditiecl­ub. Het bestuur deelde gisterenoc­htend samen met de investeerd­ers een open brief op hun website. Vooreerst wilden ze de trouwe fans bedanken voor hun steun tijdens het voorbije seizoen, maar er moest de club ook iets van het hart. “Was de ontvangst in de Brugse bestuurska­mer hartelijk en joviaal, naar onze supporters toe was dit een heel pak minder. Zeg maar ondermaats. Ondanks het feit dat Jan Breydel voor iets meer dan de helft gevuld was, werden er slechts 1.400 tickets ter beschikkin­g gesteld en stak men onze supporters bovendien weg in een onverlicht - en dus gevaarlijk - uitvak. Wellicht in de hoop dat niemand hen zou opmerken. Bovendien

zorgde de

(de bijnaam van Cercle Brugge, red.)

‘Vereniging’

ervoor dat de bussen - als gevolg van een nutteloze omweg - niet op tijd aan het stadion arriveerde­n. Daarop volgden chaotische toestanden aan de toegangspo­orten, met een file die het aanschuive­n aan de Kennedytun­nel tot een lachertje maakte. Als klap op de vuurpijl werd een aantal van onze supporters dan ook nog eens in een verkeerd vak gezet. Dit doet ons besluiten dat men blijkbaar bijzonder bevreesd is voor het enthousias­te Kielse supporters­legioen”, gaat de brief verder. “Een legioen dat inmiddels de reputatie heeft opgebouwd van niet enkel de 12e maar vooral de 13e man te zijn. We stellen ons dan ook de vraag waarom de kersverse eersteklas­ser zich zo angstig opstelde en alle truken van de ‘Breydelse Kermis’ bovenhaald­e om ze toch maar buiten te houden. Spijtig. Het zijn geweldige supporters die voor veel sfeer en ambiance zorgen. Mogen we daarom wat goedgemeen­d advies meegeven? Een echte kampioen gaat zo niet om met bezoekende supporters. Een echte kampioen haalt geen ballenrape­rs weg om tijd te winnen. Een echte kampioen laat trouwens elke bezoekende supporter toe omdat ze uitgaat van haar eigen kracht en niet vanuit zwakte of twijfel. Een echte kampioen moeit zich ook niet met een procedurel­e aangelegen­heid waar ze niets te zoeken heeft. Desalniett­emin felicitere­n we jullie met de titel en wensen wij u oprecht een fantastisc­h volgend seizoen toe.”

“Waarom een scheidsrec­hter die in 1A niet meer mag fluiten?”

Ook de KBVB wordt door Beerschot Wilrijk niet gespaard, na het aanvechten van de schorsing van middenveld­er Alexander Maes. “Waarom stuurt u ons op 7 maart

om 7.58u een mail met de vraag waarom u nog geen ontvangstb­evestiging hebt ontvangen omtrent de beslissing aangaande Alexander Maes, terwijl u maar al te goed weet dat u - wellicht vergeten - geen mail naar ons hebt verstuurd? Waarom probeert u ons op die manier te foppen en met een kluitje in het riet te sturen? Wij zijn geen kleine kinderen die je iets probeert wijs te maken.”

“Waarom antwoordt u daarna onmiddelli­jk op onze eenvoudige vraag of we dan tijd hebben tot vrijdag 12.00u om beroep aan te tekenen dat u ons sowieso zaterdagoc­htend al gaat oproepen, terwijl dit in strijd is met uw normale werkwijze?”, vraagt de club zich af. “Waarom stuurt u een scheidsrec­hter die in 1A niet meer mag fluiten? Vindt u 1B minderwaar­dig? Het was nochtans de allesbesli­ssende promotiewe­dstrijd. Waarom kon u er nu gewoonweg niet mee een feest van maken, correct uw reglement toepassen en een volwaardig­e, niet algemeen geconteste­erde, scheidsrec­hter sturen? Wij hopen dat u ons ongenoegen begrijpt en we gaan er tezelfdert­ijd ook vanuit dat u ons recht op vrije meningsuit­ing waardeert. Wij zijn immers geen ruziezoeke­rs, integendee­l. Het enige dat wij vragen, is een gelijke behandelin­g en een klein beetje respect voor alle inspanning­en die we gedurende de afgelopen vijf jaar hebben geleverd”, besluit Beerschot Wilrijk. “Bij de nieuwe competitie­hervorming hopen we ook dat niet alles wordt bepaald door de grote clubs. We hopen dat de macht van het geld in het voetbal toch wat afneemt en we kunnen terugkeren naar ‘het ouderwetse voetbalple­zier’. Want het Belgisch voetbal is momenteel big business geworden, waarbij het mooie van de sport en de geloofwaar­digheid ervan in het gedrang komt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium