Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ja, tweede plaats is de ambitie”

Telenet Giants Antwerp begint aan drukke week met drie wedstrijde­n

- PATRICK CEULEMANS

Na twee weken rust vanwege de bekerfinal­e volgt voor Telenet Giants Antwerp opnieuw een druk schema. In één week werkt de selectie van coach Roel Moors drie wedstrijde­n af: vandaag in Hasselt tegen Limburg United, dinsdag thuis tegen Leuven en vrijdag de Night of the Giants in het Sportpalei­s tegen Brussels.

Telenet Giants Antwerp kwam in 2018 nog maar acht keer in actie. Zes van die acht partijen won het, waardoor het met 14 op 19 op een knappe tweede plaats staat. Charleroi telt twee, Okapi Aalstar drie en Bergen zelfs al vier nederlagen meer dan de Giants. De weg naar de tweede plaats na de reguliere fase ligt dan ook helemaal open.

“Het is nog veel te vroeg om daarover uitspraken te doen”, beseft coach Roel Moors. “Ja, het is onze ambitie om tweede te eindigen. Omdat je dan thuisvoord­eel hebt in de kwart- en eventueel halve finales van de play-offs en bovendien heb je dan een plaats in de laatste voorronde van de Champions League in handen. De kaarten liggen dus goed voor ons. Dat onze rechtstree­kse concurrent­en steken laten vallen, is meegenomen. Maar we moeten alleen naar ons zelf kijken. Er kondigt zich nu een belangrijk­e week aan. We hebben twee weken goed kunnen trainen en de nieuwe Amerikaan Tremmell Darden verder kunnen integreren. Het is jammer dat hij nog geen matchritme heeft kunnen opdoen, maar de komende week is op dat vlak ook interessan­t voor Darden.”

De laatste competitie­wedstrijd werd een simpele 76-52-zege tegen Limburg United, vanavond opnieuw de tegenstand­er in Hasselt. “We moeten opnieuw spelen zoals twee weken geleden”, aldus Moors. “Doen we dat niet, dan vraag je om problemen. We verloren dit seizoen al eens in Hasselt, aan onderschat­ting mogen we ons dus echt niet bezondigen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Roel Moors geeft tactische aanwijzing­en. “Onderschat de tegenstand­er niet.”
FOTO TOM GOYVAERTS Roel Moors geeft tactische aanwijzing­en. “Onderschat de tegenstand­er niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium