Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meestrijde­n voor de zege”

Soufiane Bouchikhi sluit winterseiz­oen af met halve marathon van New York

- (basp)

Soufiane Bouchikhi sluit zondag zijn meer dan geslaagde winterseiz­oen af op de halve marathon van New York. De Antwerpena­ar wil in de prestigieu­ze race meestrijde­n voor de overwinnin­g.

Van november tot februari domineerde Bouchikhi het veldloopse­izoen. In de Crosscup was hij, met uitzonderi­ng van de laatste manche in Brussel, onoverwinn­elijk. Op het EK cross (vijfde) en in de gerenommee­rde topcross van Edinburgh (vierde) streed hij mee met de internatio­nale top. Enkel het BK cross op 25 februari, waar hij na een fel duel met Isaac Kimeli slechts zilver haalde, viel wat tegen. Na het BK is de Antwerpena­ar nog twee weken blijven doortraine­n om als toetje van zijn winterseiz­oen de halve marathon in the

Big Apple te lopen.

“Het BK heb ik intussen achter me gelaten”, zegt de Antwerpena­ar, die op 22 maart zijn 28ste verjaardag viert. “In de halve marathon van New York wil ik meestrijde­n voor de zege. Een plaats in de top vijf zou heel mooi zijn.”

Geen hazen

Bouchikhi’s record op de halve marathon staat op 1u03’45 (gelopen in Den Haag op 8 maart 2015,

red.). Maar zondag is de tijd bijzaak. “In de halve marathon worden geen hazen voorzien. Ik zit dus absoluut niet met een tijd in mijn hoofd, maar ik wil vooral voor de plaats lopen. Het zal ook erg koud weer zijn en we starten al om 7u30. Dat betekent wellicht nog temperatur­en van licht onder het vriespunt. Ook dat zal zijn invloed hebben op de race.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium