Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al die supporters in de kruisfinal­es, puur kippenvel”

Shiara Driesen wil met AKC/Luma komende twee weken landstitel maar al te graag verlengen

- LUDO WILS

De reguliere competitie zit erop. Tijd voor het echte werk. Met morgenavon­d de kruisfinal­es en volgende week de finale zakt het korfbalwer­eldje weer twee weken af naar Herentals. Shiara Driesen ligt erop gebrand om de titel van vorig jaar met AKC/ Luma te verlengen.

AKC/Luma pakte vorig jaar de tiende landstitel uit zijn bestaan. Om opnieuw in de finale te staan, moeten de titelverde­digers morgenavon­d winnen van Kwik. “Het wordt voor mij de vijfde keer zijn dat ik met AKC/Luma in Herentals zal staan”, zegt Driesen. “Maar dan nog blijven die finales iets speciaals. Al die supporters die met zijn allen tekeergaan. Het zijn elk jaar opnieuw kippenvelm­omenten!”

In de reguliere competitie won AKC/Luma thuis met 15-14 van Kwik. In de terugwedst­rijd werd het 19-19 gelijk. Beide clubs zijn dus duidelijk aan elkaar gewaagd. “Dat gelijkspel heeft misschien ons wakkergesc­hud”, zegt Driesen. “We beseffen nu nog meer dat je met Kwik nooit klaar bent. Het zal een wedstrijd op het scherp van de snee worden. Bovendien speelt Kwik voor het eerst sinds langs ook nog eens een kruisfinal­e. Ze zullen willen tonen dat dat geen toeval is en dat ze bij de top van België horen. Wie de favoriet is? Goh, ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Het zal strijden worden tot de laatste minuut.”

Ook AKC/Luma-coach Bo van Hoof beseft dat de wedstrijd tegen Kwik niet van een leien dakje zal lopen. “Het zal een spannend en intens duel worden. Al reizen we door onze winst van vorig weekend tegen Boeckenber­g wel met een goed gevoel af naar Herentals. Vooral onze youngsters Jarre en Siebe De Ley, Maite Dewinter en Levi Van Den Dycke hebben het dit seizoen prima gedaan. Zij zijn geëvolueer­d tot belangrijk­e pionnen in onze ploeg. Zeker in ons team is dat belangrijk, wij moeten het hebben van ons col“We lectief. Iedereen kijkt er in ieder geval enorm naar uit. We zakken morgen vol vertrouwen af naar Herentals, hopelijk mogen we dat volgende week nog eens overdoen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? AKC/Luma-coach Bo van Hoof (links) met speelster Shiara Driesen. Slagen zij er de komende twee weken in om de titel van AKC/Luma van vorig jaar een verlengstu­k te geven?
FOTO GOYVAERTS AKC/Luma-coach Bo van Hoof (links) met speelster Shiara Driesen. Slagen zij er de komende twee weken in om de titel van AKC/Luma van vorig jaar een verlengstu­k te geven?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium