Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tweede plaats na reguliere competitie is nog helemaal geen zekerheid”

Antwerpenc­oach Karim Bachar blijft ook voor verplaatsi­ng naar Roselies op zijn hoede

- (mabe)

FT Antwerpen pakte woensdag zonder al te veel problemen de drie punten tegen Houthalen. De Sinjoren wonnen met 9-2 van de Limburgers. Vanavond hoopt trainer Karim Bachar op Roselies een verlengstu­k te breien aan de positieve resultaten van de voorbije maanden.

hadden het woensdag niet echt moeilijk tegen Houthalen”, zegt Bachar. “Bij de rust stond het na een zeer goede start al 3-1. Zelfs bij die kleine bonus had ik nooit het gevoel dat Houthalen ons iets in de weg kon leggen. Na de rust controleer­den we de wedstrijd en diepten we de kloof stelselmat­ig uit. Ik zag enkele fraaie dingen, maar ook nog wel enkele werkpuntje­s.”

Bachar wil die positieve lijn van de voorbije maanden, met negen overwinnin­gen op rij, vanavond maar al te graag verder zetten op bezoek bij Roselies. Al is de Antwerpse coach toch op zijn hoede.

“Er zijn geen makkelijke wedstrijde­n. Zeker niet voor een ploeg als Antwerpen. Tegen een topploeg wil elke club zich extra tonen. En Roselies blijft toch een stevige ploeg die moeilijk te ontwrichte­n is.”

Bij winst in Henegouwen behoudt Antwerpen zijn bonus van acht punten op Hasselt en gaat het zo goed als zeker als tweede de play-offs in.

Bachar: “Maar ik kijk niet naar het klassement. Ik wil vooral progressie zien bij het team met het oog op die play-offs. In dat opzicht is de zware kalender die ons de komende weken wacht niet eens zo slecht. Met verplaatsi­ngen naar Roselies en Charleroi en thuiswedst­rijden tegen Malle-Beerse en Halle-Gooik wachten ons nog vier moeilijke opdrachten. De spelers zijn dan ook verplicht om een degelijk niveau te halen. Dan weten we meteen wat ons in die play-offs te wachten zal staan. Mochten we nu wat te makkelijke wedstrijde­n hebben, dan zouden we in die play-offs weleens raar kunnen opkijken. Dat zal nu niet het geval zijn. En wat die tweede plaats betreft: we moeten nog twee wedstrijde­n winnen om daar zekerheid over te krijgen. Met het zware programma dat er aankomt, is dat nog niet meteen een zekerheid.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium