Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Merksplas terugslaan in strijd om derde periode”

Bruno Duarte Arjonas hoopt thuis nog eens te kunnen winnen

- (fko)

Na twee opeenvolge­nde thuisneder­lagen wil Kontich zich morgenavon­d tegen Merksplas herpakken voor eigen volk. Bruno Duarte Arjonas hoopt vooral een rechtstree­kse concurrent voor de derde periodetit­el terug te slaan.

“De degradatie leek lange tijd onafwendba­ar voor Merksplas”, zegt Duarte Arjonas. “Zo waren we in de heenronde nog veel te sterk voor hen. Maar Merksplas heeft zich mooi herpakt en kan na vier zeges op rij en mits winst in de inhaalmatc­h tegen Schriek zelfs op kop komen in de tussenstan­d van de derde periode. Precies daarom wordt het voor ons zo’n belangrijk­e wedstrijd. Daarnaast willen wij na twee thuisneder­lagen op rij eindelijk ook nog eens de punten thuishoude­n.”

Duarte Arjonas zelf zal zich tegen Merksplas wellicht tevreden moeten stellen met een plaats op de bank.

“In het begin van het seizoen vormde ik samen met Jens Verboven het centrale verdedigin­gsduo, maar allebei zijn we onze basisplaat­s verloren. Vooral de laatste maand zat ik veel op de bank. Ergens begrijp ik de keuze van de trainer wel. Volgende week word ik vader van een dochter en dat is superspann­end, zodat ik me minder focus op het voetbal.”

Vorig weekend stond de verdediger nochtans wel nog in de basis tegen Berg en Dal na het uitvallen van de zieke Jonas Somers.

“Maar ik speelde allesbehal­ve een goede wedstrijd. Ik maakte ook een domme strafschop­fout. Dat kostte ons meteen ook de zege, want de nederlaag was echt wel te vermijden. We verloren een beetje van onszelf en beseffen dat we ons tegen Merksplas moeten herpakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium