Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan sowieso een feestje bouwen”

Achterbroe­k van jubilaris Lander Van Gestel mogelijk dit weekend al eerste kampioen van provincie Antwerpen

- TOM VAN CAELENBERG­E

Het kan een heel feestelijk weekend worden voor Lander Van Gestel. De 31-jarige sterkhoude­r van Achterbroe­k wordt morgen voor aanvang van het duel met Berendrech­t gevierd voor zijn 250ste wedstrijd. En als alle resultaten meezitten, komt daar zondag ook nog een kampioenst­itel bij.

Van Gestel mag morgenavon­d een huldiging verwachten. “Ik ben aan mijn tiende seizoen bij Achterbroe­k bezig. Dan kom je op een zeker moment vanzelf bij 250 matchen uit”, zegt Van Gestel, die daarvoor nog drie jaar lang bij Wuustwezel speelde. “Mijn jeugdreeks­en heb ik grotendeel­s bij Cappellen doorgebrac­ht, maar mijn allereerst­e club als duiveltje was Achterbroe­k. Of ik me mijn debuut in het eerste elftal nog kan herinneren? Heel goed zelfs. Dat was een derby tegen Kalmthout. Na ongeveer twintig mi- nuten werd ik onderuit getackeld in de zestien meter. Ik moest in mijn eerste match al direct geblesseer­d naar de kant. De overtredin­g leverde wel een penalty op voor Achterbroe­k. Uiteindeli­jk wonnen we met 5-0. Zulke wedstrijde­n blijven je natuurlijk bij.”

Van Gestel is niet de enige AVVspeler die dit seizoen de kaap van 250 heeft omzeild. Ook Ibe Van den Buys deelt in het feestgedru­is. “Ibe werd enkele weken geleden al gevierd. Hij maakte in hetzelfde jaar zijn debuut in het eerste elftal, maar iets later op het seizoen. Ik ben wel twee keer een halfjaar buiten strijd geweest door blessures. Daardoor mocht Ibe sneller dan ik zijn 250ste match vieren.”

Van Gestel is komend weekend misschien wel twee keer aan het feest, want leider Achterbroe­k kan morgen tegen Berendrech­t de optie op de titel lichten. “Als wij zaterdag winnen, en zowel Gooreind als Oostmalle punten laat liggen, zijn we kampioen. Dat gaan we wel pas zondag met zekerheid weten, na de match van Oostmalle tegen Wechelderz­ande. Het zou jammer zijn om de titel te pakken zonder zelf te spelen, maar we gaan zaterdag sowieso een feestje bouwen. En als het dit weekend niet lukt, dan mogelijk volgende speeldag. Wij zijn dan vrij, maar Oostmalle en Gooreind spelen tegen elkaar. Bij een gelijkspel zijn we ook altijd kampioen. We mogen de titel in principe niet meer mislopen.”

Dat Achterbroe­k een verdiende kampioen is, valt moeilijk te betwisten. “Het bestuur heeft een heel goede ploeg op de been gebracht. Met uitzonderi­ng van Kjell Deckers, die trainer wordt bij Heibos, blijft heel de kern samen. Met nog enkele versterkin­gen erbij denk ik dat we gewapend zullen zijn voor een terugkeer naar derde provincial­e.”

 ?? FOTO TVC ?? Lander Van Gestel (links) en Ibe Van den Buys, samen goed voor meer dan vijfhonder­d matchen bij Achterbroe­k.
FOTO TVC Lander Van Gestel (links) en Ibe Van den Buys, samen goed voor meer dan vijfhonder­d matchen bij Achterbroe­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium