Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal en gezin zijn heel moeilijk te combineren”

Alberta Schilde-coach Johan Van Eyndhoven last aan het einde van dit seizoen sabbatjaar in

- (fko)

Alberta Schilde gaat morgenavon­d op bezoek bij Pulderbos. Coach Johan Van Eyndhoven, die aan zijn laatste matchen als T1 bezig is, hoopt op bezoek bij de leider de negatieve spiraal waarin zijn ploeg zit te kunnen ombuigen.

“Waarom ik stop na dit seizoen?”, valt Van Eyndhoven meteen met de deur in huis. “Mijn gezinssitu­atie is moeilijk te combineren met het voetbal. Daarom heb ik besloten om een sabbatjaar in te lassen. Maar ik doe het seizoen wel nog eerst uit en blijf ook verbonden aan deze fantastisc­he club. Ik zou het seizoen graag eindigen als kampioen van de rechterkol­om.”

Al zal Alberta Schilde zich de ko“Tegen mende weken dan toch moeten herpakken. De ploeg zit in een serieuze dip. “We kampen al weken met veel geblesseer­den. Zo pakten we slechts één op twaalf. De moeilijke verplaatsi­ng naar leider Pulderbos is misschien wel het ideale moment om de negatieve spiraal om te buigen. Ondanks onze mindere reeks geloven we in een stunt.”

Van Eyndhoven nam in oktober 2016 de ploeg over en zal dus een kleine twee jaar coach van Alberta Schilde zijn geweest. “Het eerste jaar was erg moeilijk als nieuwe club. Maar dit seizoen hebben we een mooie stap vooruit gezet. De groep hangt goed aan elkaar, alleen moeten we nog proberen wat minder rode kaarten te pakken. Dat blijft een werkpunt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium