Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oorlogje tussen postzegelc­lubs

- (pvr, jw)

Zowel de Rupel Hobby Club uit Boom als de Nielse Hobby- en Postzegelc­lub organiseer­t op zondag 18 maart haar nationale ruildag. Bij de Boomse voorzitter van de Hobby Club is dit in het verkeerde keelgat geschoten.

“Vorig jaar hielden we onze nationale ruildag op een zaterdag”, reageert Celeste De Graef, voorzitste­r-secretaris van de Nielse Hobby- en Postzegelc­lub. “De ruildag vond toen plaats in feestzaal De Vak. Deze keer kozen we voor het Keizershof, omdat daar veel parkeermog­elijkheden zijn. Maar de zaal van het Keizershof was op zaterdag niet vrij en vandaar dat we de ruildag moesten verschuive­n naar zondag. Onze datum stond al sinds vorig jaar vast. Er hangen in Niel al meer dan een maand affiches aan de ramen. Maar wat is het probleem? Ik vind het net een voordeel dat er twee nationale ruilgem.net. beurzen vlak bij elkaar op dezelfde dag plaatsvind­en. Je kan van de ene naar de andere rijden. De meeste mensen hebben een auto en er rijdt geregeld een bus van Niel naar Boom. Ik begrijp echt niet waar het probleem zit.”

“De ontstane situatie bezorgt ons een wrang gevoel”, foetert Marcel Van den Bogaert, voorzitter van de Boomse Hobby Club. “We liggen amper 3,5 kilometer van mekaar. Ik vrees vooral dat de twee hobbyclubs op deze manier bezoekers en standhoude­rs van elkaar afpakken. Velen gaan dus moeten kiezen: ofwel gaan ze naar Niel, ofwel naar Boom.

Ik wil er ook op wijzen dat onze nationale ruildag al vele jaren plaatsvind­t op de derde zondag van maart, en plots kiest Niel voor dezelfde dag. Waarom lichtte Niel ons niet op voorhand in? Dan hadden we misschien nog iets kunnen regelen. Ik kan dit echt niet begrijpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium