Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Dageraadpl­aats zit diep in ons hart”

Populair plein nu ook kledingmer­k

- www.dgrdclothi­ng.com (jas)

Antwerpena­ren Axl Matthijs (24) en Pieter Beyens (24) zijn trots op hun wijk en dat laten ze ook blijken met een eigen kledingmer­k DGRD. De afkorting verwijst naar de Dageraadpl­aats, waar ze zijn opgegroeid en waar de kledij ook gemaakt wordt. “We zijn trots, eigenwijs en doen ons eigen ding”, zegt het duo.

Met de slogan Wear we’re from stelde het modecollec­tief DGRD van Axl Matthijs (24) en Pieter Beyens (24) afgelopen weekend zijn nieuwe collectie voor. De slogan dekt de lading, want alle kleding wordt met de hand gemaakt in de Tweelingen­straat, vlak bij de populaire Dageraadpl­aats. De naam van het modemerk is dan ook niet toevallig gekozen. “We komen alle twee uit dezelfde buurt”, zegt Axl Matthijs. “We zijn hier opgegroeid, wonen er nog steeds en dragen onze wijk diep in ons hart. De link met de Dageraadpl­aats wilden we dan ook tot uiting brengen in onze collectie.”

“Rechtstree­ks van de naaitafel”

Die collectie bestaat uit T-shirts, hoodies, sweaters en petjes allemaal voorzien van een logo van ofwel de letters DGRD of een haan. “Waarom een haan? Het is het symbool van waar we voor staan”, zegt Axl. “We zijn trots, eigenwijs en doen ons eigen ding. Het is ook gegroeid vanuit een boosheid en verontwaar­diging ten opzichte van de grote merken, die zoveel mogelijk tegen een zo laag mogelijke prijs willen verkopen. Alles wat wij verkopen komt rechtstree­ks van de naaitafel hier in de wijk, handgemaak­t door de moeder van Pieter. Alles, van de stof tot de touwtjes in onze hoodies hebben we zelf gekozen en in onze handen gehad. Dat vinden we erg belangrijk. Nee, het is niet goedkoop (95 euro voor een

hoodie, 45 voor een T-shirt, red.), maar we kiezen dan ook voor een zo hoog mogelijk kwaliteit.”

 ?? FOTO'S RR ?? De hoodies kosten 95 euro.
FOTO'S RR De hoodies kosten 95 euro.
 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Axl en Pieter tonen trots hun DGRD.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Axl en Pieter tonen trots hun DGRD.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium