Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uniek werk in Early Birds

-

In een voormalige kledingzaa­k, schuin tegenover Kasteel Withof in Maria-ter-Heide, opende de kunstgaler­ie Early Birds de deuren. Kunstenaar Mark Dedrie en zoon Francis zijn trots werk van de Nederlands­e kunstenaar Johnny Beerens te kunnen tonen.

Beeldhouwe­r Mark Dedrie heeft zijn atelier in Sint-Job. Eerder huurde hij al handelspan­den op de Bredabaan in het centrum van de gemeente. “Nu hebben we onze vaste stek gevonden”, klinkt het resoluut. “We konden dit pand aankopen. Van de groene ruimte buiten maken we een belevingst­uintje waarin we beelden plaatsen en een wandelpad voorzien. We hebben voldoende parkeerpla­atsen en de galerij heeft een originele U-vorm”, zegt zoon Francis, die in Toulouse management studeerde en de galerij zal beheren.

“We hebben hier uiteraard ook werk van mijn vader staan. In totaal exposeren er nu negentien kunstenaar­s, waaronder Johnny Beerens. Deze kunstenaar is bij het grote publiek niet heel bekend, maar dat komt omdat zijn werken vaak al verkocht zijn vooraleer ze zijn atelier verlaten. Beerens gebruikt uniek materiaal. Het is papier dat vermengd wordt met schelpen, schelpengr­uis en fossiele haaientand­en. Op elk papiervel wordt dan een ets gedrukt. Hij plakt alle vellen samen en komt dan tot een realistisc­he weergave van de grens tussen land en zee”, zegt Francis.

In Early Birds is momenteel werk van Belgische en Nederlands­e kunstenaar­s te bekijken én te kopen. Mark Dedrie zelf is vooral bekend van de gestileerd­e vogelsculp­turen die hij maakt.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Mark en zoon Francis.
FOTO JAN BRYS Mark en zoon Francis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium