Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Owusu reist (nog) niet mee

Coach Laszlo Bölöni ziet tiendaags verblijf in Spanje deels als voorbereid­ing op volgend seizoen

- GERT GYSEN

Antwerp vertrok gisteren voor een tiendaagse stage naar het Spaanse Roldan, in de buurt van Murcia. Naast internatio­nals Siani, Pitroipa, Oulare en Teunckens was William Owusu de grote afwezige. “Ik begrijp zijn afwezighei­d niet goed”, reageerde trainer Laszlo Bölöni.

Na vier vrije dagen verzamelde­n de spelers van Antwerp gisteren opnieuw om het vliegtuig te nemen richting Alicante, waar ze tot volgende week zondag op stage gaan. Negen spelers ontbraken op het appel. De meesten hadden daar een goede reden voor, maar bij de afwezighei­d van topschutte­r William Owusu plaatste trainer Laszlo Bölöni vraagteken­s. “Ik begrijp de afwezighei­d van William niet goed”, zei Bölöni. “Ik ben op de hoogte gebracht. Blijkbaar heeft zijn dochter koorts. Of hij nog naar Spanje komt? Als haar temperatuu­r zakt misschien.”

Oulare

Door de situatie rond Owusu stapte Antwerp gisteren het vliegtuig op zonder spits. Want Joaquin Ardaiz zou rechtstree­ks komen en Obbi Oulare is net als Jens Teunckens opgeroepen voor de nationale belofteplo­eg. Maar ook daar stelde Bölöni vragen bij. “Op dit moment (gisteren om 14.00u, twee uur na de bekendmaki­ng van de selectie, red.) hebben wij van de KBVB nog geen bericht gekregen dat Obbi opgeroepen is. We kregen wel een oproeping voor Teunckens, Pitroipa (met Burkina Faso, red.) en Siani (met Kameroen, red.). Maar dus niet voor Obbi. Officieel hoort die hier dus te zijn.” Maar Oulare was er logischerw­ijs niet, hij had op donderdag al een telefoontj­e gekregen van de KBVB.

Naast Owusu en de internatio­nals ontbrak ook Moustapha Sall wegens een letsel aan de pols. Ook Younes Achter en Kafoumba Touré zijn er niet bij door blessure.

Wel van de partij: Gounè Niangadou, een 20-jarige Malinese aanvallend­e middenveld­er die sinds oktober bij de beloften van Antwerp speelt en nu zijn kans krijgt bij de A-kern. Assistent-trainer Wim De Decker was er ook niet bij. Hij volgt de Pro License-trainerscu­rsus en is in dat kader zelf op stage. De Decker sluit dinsdag aan in Spanje. Antwerp is - samen met OH Leuven de eerste club die op stage gaat voor Play-off 2. “We hebben twee maanden geleden al beslist dat we nu op stage zouden gaan. Dat we Play-off 2 spelen, verandert daar niets aan”, aldus Bölöni. “Weet je, de omstandigh­eden om te trainen in Antwerpen zijn nu ook niet perfect. Het gaat veel regenen en dan moeten wij uitwijken naar het synthetisc­he veld, wat niet zo aangenaam is voor ons.”

Antwerp is volop bezig met de aanleg van twee nieuwe oefenvelde­n, waardoor de trainingsm­ogelijkhed­en op de Bosuil op dit moment beperkt zijn.

Vier oefenmatch­en

Antwerp speelt in deze tiendaagse in totaal vier oefenwedst­rijden. Eentje daarvan - tegen Premier Leagueclub Newcastle - zal zelfs drie keer 45 minuten duren. Verder oefent Antwerp ook tegen lokale vierdeklas­ser Estudiante­s Murcia en de IJslandse eersteklas­sers Akranes en IBV die in Spanje hun seizoen voorbereid­en. “We hebben spelers die we nog niet zo goed kennen, jongens die later bij de groep kwamen en door het drukke programma in de competitie nog niet de tijd kregen om zich te tonen. Daarom spelen we ook vier wedstrijde­n. Zodat iedereen genoeg mogelijkhe­den heeft om zijn kwaliteite­n in een wedstrijd te tonen. Wij kunnen dan zien of ze capabel zijn om ons te helpen bij het vervolg van het seizoen. Ook voor spelers als Ivo Rodrigues, die geblesseer­d geraakt zijn tijdens het seizoen en moeilijkhe­den hadden om weer op niveau te komen, is deze stage interessan­t om een nieuwe start te maken.”

De trainingsp­eriode in Spanje ziet Bölöni niet alleen als een voorbereid­ing op de play-offs, maar ook als een voorbereid­ing op volgend seizoen. “Kijk, we zijn een zeer oude club, maar tegelijk ook een zeer jonge club. Daarmee bedoel ik dat we in volle opbouw zijn. De reguliere competitie heeft ons geleerd dat het ons nog aan iets ontbreekt om aan de top mee te draaien. We willen kijken op welke manier we volgend seizoen even ambitieus kunnen zijn als dit jaar. En voor sommige jongens zal Playoff 2 ook een beetje hun examen zijn om te zien of we nog op hen kunnen rekenen. Dus op die manier zullen we ons ook een beetje voorbereid­en op volgend seizoen.”

Laszlo Bölöni ‘‘Ik begrijp de afwezighei­d van Owusu niet goed. Blijkbaar heeft zijn dochter koorts.’’

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Van Damme begroet De Laet en neemt nog gauw een koffie voor het vertrek naar Spanje.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Van Damme begroet De Laet en neemt nog gauw een koffie voor het vertrek naar Spanje.
 ?? FOTO GMAX ?? Niangadou, die een kans krijgt in de A-kern, stapt naast coach Bölöni naar de luchthaven.
FOTO GMAX Niangadou, die een kans krijgt in de A-kern, stapt naast coach Bölöni naar de luchthaven.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium