Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ouders helpen kinderen veilig oversteken

- (vw)

Vier ouders spelen zelf klaarover aan het gevaarlijk­e kruispunt van de Kloosterst­raat met Het Blok. Verkeersbr­igadier Fons Verelst (76), die al negentien jaar de kinderen helpt oversteken op hun weg tussen school en thuis, kan nog maar één dag aanwezig zijn omdat hij meer voor zijn vrouw moet zorgen. Zo viel het kruispunt zonder extra bewaking.

Het gemeentebe­stuur deed in de plaatselij­ke basisschol­en een oproep bij de ouders om te zien of ze een handje konden toesteken. Kelly de Jong, Dominique Van Hooydonck (niet op de foto), Annelies Brughmans en Glenn Verelst, zoon van Fons en OCMW-voorzitter, nemen elk een dag voor hun rekening. “Ik kon het niet over mijn hart krijgen dat onze kinderen hier niet veilig zouden kunnen oversteken”, vertelt Kelly. “Daarom spraken we met enkele ouders van gemeentesc­hool De Wissel af om dit kruispunt te beveiligen.”

De kersverse klaar-overs krijgen een opleiding van de politie van de zone Grens. Schepen van Mobiliteit Rit Luyckx(CD&V)onderzoekt samen met de verkeersra­ad en de politie hoe het kruispunt nog veiliger kan worden. Het kruispunt is opgenomen in de zone 30 van basisschoo­l Triangel, zodat er al zeker traag moet gereden worden. De zichtbaarh­eid wordt verbeterd door een parkeerstr­ook weg te nemen en te vervangen door lage beplanting. Er is ook een verkeerssp­iegel voor de chauffeurs die vanuit Achter d’Hoven komen.

 ?? FOTO VW ?? Kelly De Jong, Glenn Verelst en Annelies Brughmans helpen Fons Verelst (midden) bij het kruispunt van de Kloosterst­raat met Het Blok.
FOTO VW Kelly De Jong, Glenn Verelst en Annelies Brughmans helpen Fons Verelst (midden) bij het kruispunt van de Kloosterst­raat met Het Blok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium