Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Diepvriesk­ost op het veld, warm feest ernaast

Rouches van coach Sa Pinto halen beker binnen na fletse finale van 120 minuten

-

De bekerzege van Standard was het resultaat van een pijnlijk slechte match, die lang leek af te stevenen op een strafschop­penreeks. Tot Renaud Emond in de verlenging­en de verlossend­e treffer ijzig koel in doel kopte. De Rouches leken daarna wel bevroren. Niet omwille van de koude, maar omdat ze zo veel mogelijk tijd wilden verspillen. Ze ontdooiden pas toen de achtste beker in de geschieden­is van de Luikse club binnen was.

De Genkse fans hadden de voormatch nochtans op punten gewonnen. Met 20.000 blauwe vlaggen en een knappe tifo van hun club- en cupicoon Domenico Olivieri.

kregen de spelers nog als boodschap mee. Ze zou in dovemansor­en vallen.

Niet dat de Limburgers geen aanspraak konden maken op de overwinnin­g. Integendee­l, over 120 minuten waren de beste kansen voor Genk. Het nam niet weg dat er op een winterse Heizel fletse diepvriesk­ost geserveerd werd. De bijzonder gesloten wedstrijd, waarin de verdediger­s het haalden van de aanvallers, paste wonderwel bij het decor. Het werd een pleidooi voor de definitiev­e terugkeer van de finale van maart naar

schrijven geschieden­is

Winnaars mei, waar hij thuishoort.

Niet alleen de winterse kou en de harde grasmat waren nefast voor het spektakel. Ook de twee ploegen hadden daar zelf een hand in.

Bij Standard speelde Carcela erg diep, eerder naast dan achter Emond. Zo kreeg Genk in principe een mannetje meer op het middenveld. Daar ving een verkleumde Seck, die de meeste ruimte kreeg, te weinig mee aan. Pozuelo had dan weer problemen met de strikte dekking door Cimirot. Ook de Genkse buitenspel­ers Buffel en Ndongala geraakten zelden of nooit voorbij hun mannetje. Een pijnpunt, want voor Karelis werd het weer te vaak vechten tegen de bierkaai. Zijn grootste kwelduivel: Christian Luyindama. Een Congolese brok graniet van pakweg honderd kilo, die tot bloedens toe zijn doel(man) verdedigde.

Innige omhelzinge­n

Ook op stilstaand­e fases. Want van daar kwam de belangrijk­ste Genkse dreiging. Maar de bal wilde er niet in en enkele Luikse judogrepen werden door de (video)ref met de mantel der liefde bedekt.

De Rouches leken wakker te schieten na rust. Edmilson, Fai en Emond gingen hun kans, maar zetten Vukovic uiteindeli­jk niet één keer aan het werk.

Genkcoach Philippe Clement moest ingrijpen en deed dat

met de intrede van

Ricardo Sa Pinto (trainer Standard)

“Of ik nu gauw bijteken? Eerst het seizoen afwerken. Maar ik hou van deze club.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium