Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met deze ploeg mochten we niet naast de titel grijpen”

- (spe) (spe) Setstanden: 25-18, 25-20, 25-16. (spe)

In een rechtstree­ks duel met Beverlo, het nummer twee in de stand, kroonde Hellvoc zich afgelopen zaterdag tot kampioen in de reeks. Met nog drie wedstrijde­n op het programma geeft de kloof van tien punten mathematis­che zekerheid over de titel.

“We speelden een sterke wedstrijd”, zegt trainer Peter Bierinckx. “Ik zag al tijdens de voorwedstr­ijd dat bij iedereen de focus en de wil goed zat. Al verbaasde mij dat niet, want deze jongens hebben drie zaken aangestree­pt: de titel, de Beker van Antwerpen en de Vlaamse Beker. En dan zijn ze ook op de afspraak. Dan hoef ik hen niet op scherp te zetten.”

“Beverlo kwam er in de eerste set eigenlijk niet aan te pas. Af en toe kon het eens drukken met de service, maar meer niet. Zo hadden we het in de tweede set wat lastiger in receptie en dat verklaart waarom zij nog twintig punten konden maken. In deel drie kon ik bij 21-12 enkele luxewissel­s doorvoeren. Het veranderde niks aan het spelbeeld.”

“We zijn een heel jaar de grote favoriet geweest voor de titel en we hebben die rol ook waargemaak­t. Met deze ploeg mochten we niet naast de titel grijpen, anders hadden we collectief gefaald. Ik ben blij en fier dat dat ook is gelukt, want op papier ziet het er vaak veel mooier uit dan in de praktijk. Maar we hebben ook wat geluk gehad met blessures. Behalve enkele kleine kwaaltjes

In de beslissend­e vijfde set nam Lint een kleine voorsprong die het niet meer uit handen gaf. zijn we daarvan gespaard gebleven. Mij hoor je dus niet klagen.”

“Nu focussen we ons op de finale van de Beker van Antwerpen over twee weken. Tijd om enkele

stevig in de greep van het bezoekende blok. De thuisploeg moest snel haar ambities laten varen. spelers wat rust te gunnen, al willen we er in de competitie niet met de pet naar gooien. Dat kunnen we niet maken tegenover onszelf of tegenover onze supporters. Ook die laatste drie wedstrijde­n willen we gewoon winnen.” Mortsel de scalp van leider Tielt. Na een 0-2 achterstan­d wakkerde het vuur in de derde set weer aan. De supporters schreeuwde­n de thuisploeg naar een vijfde set, waarin Mortsel een kleine bonus niet meer uit handen gaf.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De kampioenen van Hellvoc.
FOTO GOYVAERTS De kampioenen van Hellvoc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium