Gazet van Antwerpen Stad en Rand

… en zo is het er nu Zo was het toen...

“Schande van Kasterlee? Dat vind ik overdreven”

-

Kempenaars Kennel in Kasterlee ligt er verlaten bij. De brievenbus zit nog propvol post en de toegangspo­ort is vastgemaak­t met een hangslot. Alleen het reclamebor­d verraadt nog dat er ooit een kennel was. “Sinds de zaak hier twee jaar geleden gesloten werd, is het hier stil”, vertelt een buurvrouw. “Soms komen er nog mensen langs die er een hondje willen kopen en rechtsomke­er maken wanneer ze zien dat het gesloten is. En in de zomer is het terrein overwoeker­d met brandnetel­s.”

Wat er met de zaakvoerde­r is gebeurd, kan de vrouw niet zeggen. “Na de sluiting heb ik Gerd nog één keer gezien, maar toen heb ik hem niet gesproken”, zegt ze. “We hadden zelf weinig last van de kennel. Je hoorde hier wel geregeld honden blaffen, maar dat waren we gewoon. Er kwam vroeger veel volk over de vloer om een hondje te kopen. In de media wordt nu vaak gesproken van ‘de schande van Kastel’ (de volkse naam van Kasterlee, red.).

Maar dat vind ik overdreven. Zelf heb ik nooit de indruk gehad dat de hondjes werden verwaarloo­sd. Iemand in de familie had er ook een hond gekocht en heeft er geen problemen mee gehad.” Een andere buurtbewon­er had geen contact met de kennel. “De mensen zonderden zich veeleer af van de buurt”, vertelt ze. “Het lawaai van blaffende honden was soms wel hinderlijk, maar ik heb er nooit over geklaagd.” (mto)

 ?? TOMMY MAES FOTO ?? Alleen dit reclamebor­d verraadt nog dat er een kennel was.
TOMMY MAES FOTO Alleen dit reclamebor­d verraadt nog dat er een kennel was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium