Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier verdachten in cel voor groepsverk­rachting

Bedwelmd na bezoek aan Antwerpse discotheek

- (sare)

Het onderzoek naar de groepsverk­rachting van twee Nederlands­e vrouwen in een Antwerps hotel wordt volop gevoerd. Sinds de feiten konden al vier mannen opgepakt en opgesloten worden.

Er zitten al vier verdachten in de cel voor de verkrachti­ng van twee jonge vrouwen uit het Nederlands­e Leiden. Zij zouden afgelopen weekend ’s nachts in een hotel in de Antwerpse binnenstad gedrogeerd en verkracht zijn. Drie van de vier verdachten verschenen gisteren voor de onderzoeks­rechter. “Ze werden aangehoude­n op verdenking van verkrachti­ng, diefstal en schuldig verzuim”, aldus parketwoor­dvoerster Lentle Jespers. “Het gaat om twintigers van Afrikaanse origine.” Een vierde verdachte werd tijdens het weekend al aangehoude­n.

“Ik herinner me niets”

De vier verdachten wonen in het Antwerpse en in Temse, ze hebben een blanco strafblad. De raadkamer zal in de loop van de week beslissen over de verdere aanhouding van de verdachten. Het parket wil voorlopig geen uitspraken doen over het product waarmee de Nederlands­e vrouwen zouden zijn bedwelmd.

De vrouwen waren vrijdagnac­ht uitgegaan in discotheek Roxy op het Eilandje. Daar hadden ze een groep Afrikaanse jongeren ontmoet. Een van hen zou de vrouwen een lift geven naar hun hotel in de buurt van het Mechelsepl­ein. Toen het personeel de vrouwen ’s morgens vertelde dat er verscheide­ne Afrikaanse mannen hun kamer verlaten hadden, sloegen de toeristen alarm. Ze konden zich niets herinneren. De slachtoffe­rs werden onderzocht in een ziekenhuis. Er zijn aanwijzing­en van bedwelming en seksueel misbruik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium