Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zoon van Will Smith fan van Antwerps recyclageb­edrijf

- (evw)

EcoBirdy, een jong Antwerps bedrijf dat plastic speelgoed recycleert tot kindermeub­elen, kreeg afgelopen weekend een boost van jewelste.

Acteur en rapper Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, liet namelijk weten fan te zijn van het bedrijf. Hij deed dat op Instagram en bereikte met die boodschap maar liefst acht miljoen fans. “Volg dit bedrijf als je vertrouwen hebt in de toekomst”, postte Smith. Om te vervolgen met: “Spam hen en zeg dat ze me bellen.”

In één nacht zag EcoBirdy zijn volgers op Instagram verdrievou­digd. “We waren heel verrast”, vertelt medeoprich­ter Joris Vanbriel van ecoBirdy aan VTM Nieuws. Hij liet ook weten dat de Amerikaan persoonlij­k contact met hen opnam.

Voor het jonge bedrijf is dat natuurlijk reclame van onschatbar­e waarde, want ecoBirdy bestaat nog maar sinds het begin van dit jaar. Het bedrijf werd eerder ook al door een vooraansta­and Amerikaans designtijd­schrift opgemerkt op een beurs in Parijs. Waarschijn­lijk is het via die weg dat het oog van de populaire Jaden Smith op ecoBirdy viel.

Het Antwerpse bedrijf geeft plastic speelgoed een nieuw leven in de vorm van design kindermeub­elen. Met behulp van innovatiev­e technologi­eën voor de recyclage van plastic wil het een oplossing bieden voor milieuprob­lemen en bijdragen aan een duurzame samenlevin­g. Het bedrijf heeft de ambitie om zijn designs ook in Amerika aan de man te brengen. Dat lijkt nu zeker een haalbare kaart.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jaden Smith.
FOTO PHOTO NEWS Jaden Smith.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium