Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier twintigers in top tien van CD&V-lijst

Lijsttrekk­er Kris Peeters pakt uit met jong bloed

- (svw)

Met vier twintigers in de top tien en een dertigjari­ge als lijstduwer onderstree­pt Antwerps CD&Vlijsttrek­ker Kris Peeters de verjonging. “Als politieke partij moet je durven verjongen”, stelt de federale minister.

Peeters werkt volop verder aan het invullen van zijn CD&V-lijst. Hij maakte twee weken geleden bekend dat schepen Caroline Bastiaens op de tweede en Kamerlid Nahima Lanjri op de derde plaats staan. Nu is het de beurt aan de jongeren.

Op de vierde plek prijkt Sam Voeten (29). Hij is woordvoerd­er voor CD&V Kamerfract­ie en vader van een tweeling. Fiscaal juriste Zola Dorjbayar (26) staat op zes. Zij zet zich vrijwillig in voor kansarme kinderen in verschille­nde stadswijke­n. Op de zevende plek komt Soufiane Amrani (29). Hij is vooral bekend als dj. De top tien wordt afgesloten door Helena Caluwé (27). Deze economiste werkt als taxconsult­ant. Vlaams Parlements­lid Orry Van de Wauwer (30) duwt de CD&V-lijst in Antwerpen.

Peeters hoopt dat zij de brug kunnen maken met de Antwerpse jongeren. “Na de eerste drie plaatsen op onze lijst die in het teken staan van ervaring, geven we nu ook vijf jongeren een prominente plaats”, zegt Peeters. “Zo geven we hen de kans om zelf iets te doen aan de zaken waar zij en hun Antwerpse generatieg­enoten van wakker liggen. Het zijn vijf jonge talenten die zich vastbijten in thema’s als mobiliteit, samenleven, start-ups en vereniging­sleven. Stuk voor stuk zaken die een grote impact hebben op het dagelijkse leven van al wie jong is in ’t Stad.”

 ??  ?? Soufiane Amrani.
Soufiane Amrani.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium