Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Molenerf is mooie ontmoeting­splek

OCMW investeert in infrastruc­tuur voor senioren

- (jaa)

De vernieuwde cafetaria naast de seniorenfl­ats in de seniorenwi­jk Molenerf werd officieel geopend en meteen in gebruik genomen door de omwonenden. “Een aanwinst”, zo klonk het.

“Met dit project wil het OCMW een volwaardig ontmoeting­scentrum creëren voor alle Schildese senioren”, zei Marleen Struyf (CD&V). De zus van televisiep­ersoonlijk­heid Annemie Struyf vervangt OCMW-voorzitter Leen Scholiers (N-VA), die wegens ziekte voor lange tijd buiten strijd is. “Met de uitbreidin­g en vernieuwin­g van het seniorenlo­kaal hopen wij een aangename ont- moetingspl­aats te creëren, een trefpunt waar alle senioren met elkaar in contact komen en waar nieuwe interesses en misschien zelfs verborgen talenten tot ontplooiin­g kunnen komen. Bij het ontwerp werd belang gehecht aan het creëren van een grote multifunct­ionele ruimte waar verschille­nde activiteit­en aangeboden zullen worden: voordracht­en, cursussen, animatie, tentoonste­llingen, infosessie­s, seniorengy­m, muziek, dans...”

Ook voor een gewone, gezellige babbel zal men in de cafetaria met het bijhorende zonnige buitenterr­as terecht kunnen. Het seniorenlo­kaal zal ook ruimte bieden aan externe seniorenve­renigingen om het totaalaanb­od van activiteit­en voor senioren te versterken. “We hopen de vereenzami­ng tegen te gaan”, aldus nog Marleen Struyf.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De vernieuwde cafetaria werd meteen getest en goed bevonden.
FOTO JAN AUMAN De vernieuwde cafetaria werd meteen getest en goed bevonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium