Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen geld en amper communicat­ie: ze voelen zich bedrogen”

- DAVID VAN DEN BROECK, GERT GYSEN

De spelers van Lierse laten niet meer met zich sollen. Nadat ze te horen hadden gekregen dat de overname nog altijd niet in orde is, beslisten ze te staken. Maar wat straks in Play-off 2, gaat de club dan met beloften spelen? “Ze bekijken het van dag tot dag.”

de spelers van de B-kern zelfs sinds december niet meer. Vorige week kregen ze te horen dat de deal zo goed als rond was, nu is er amper communicat­ie. Daarom voelen ze zich bedrogen. De spelers zitten diep, zeker de jonge gasten, op wie dit financieel nog meer weegt. Dat ze dan een signaal geven is niet meer dan logisch.”

Volgende week play-offs

De vraag is nu: hoe lang duurt die sta- king? Donderdag wordt geoefend tegen Sint-Truiden en vooral: eind volgende week begint Play-off 2. Op zaterdag 31 maart opent Lierse tegen Moeskroen. “De spelers bekijken het van dag tot dag”, zegt Devos. “Ik denk dat ze Playoff 2 wel willen spelen, want velen spelen voor hun toekomst. Ze willen ook de supporters niet in de steek laten. Maar dat ze nu twee, drie dagen niet trainen, zullen de fans wel begrijpen.”

Als ze toch tot in Play-off 2 blijven staken, moet Lierse met beloften spelen. Drie keer forfait geven is immers gelijk met schrapping van de club. De kalenderma­ker hield wel al rekening met het feit dat Lierse Play-off 2 zelfs niet zou halen, door telkens minstens een andere match op die dag te laten plaatsvind­en.

Het bestuur weet wat gedaan. Vandaag of morgen wordt nog geen doorbraak in het overnamedo­ssier verwacht, maar de klok tikt. “Wij blijven rekenen en vertrouwen op een goede afloop”, was de weinig geruststel­lende conclusie van Van Elst. Het lot van Lierse ligt dan ook niet in zijn handen, wel in die van Maged Samy.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Wolke Janssens, Ludovic Buyssens, Issahaku Yakubu, Thomas Wils, Koen Weuts en Patrick
Rakovsky verlaten het oefencompl­ex.
FOTO JAN VAN DER PERRE Wolke Janssens, Ludovic Buyssens, Issahaku Yakubu, Thomas Wils, Koen Weuts en Patrick Rakovsky verlaten het oefencompl­ex.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Dirk Devos.
FOTO JAN VAN DER PERRE Dirk Devos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium