Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben liever dat ze staken dan dat ze zich laten omkopen”

- (kugu)

Het pas opgerichte supporters­orgaan ‘Lierse voor Altijd’ reageert sereen op de staking van de spelersgro­ep. De vereniging zet intussen haar acties verder en bereidt zich voor op alle mogelijke scenario’s.

“Eerlijk? Neen, we waren totaal niet verrast door de staking van de spelers vanmorgen”, reageert woordvoerd­er Bert Jansen. “Uiteraard weten ook wij dat het al een tijdje slecht gaat met de club en er maandag geen overnemer zou aangekondi­gd worden. Het is puur menselijk dat iemand die niet correct wordt betaald actie onderneemt. Als supporter is dat geen leuk signaal, maar we kunnen er best wel begrip voor opbrengen. Trouwens, we hebben liever dat ze staken dan zich te laten omkopen, zoals in het verleden al is gebeurd.”

‘Lierse voor Altijd’ bleef gisteren alvast niet bij de pakken zitten. Het geel-zwarte supporters­collectief vergaderde om nieuwe initiatiev­en te bespreken.

“Hoe ik de toekomst zie? Echt geen idee. Er wordt nu wel met de vinger naar media en spelersgro­ep gewezen, maar onze vereniging is net ontstaan omdat er na een maandenlan­ge aankondigi­ng van een overname maar geen duidelijkh­eid komt. Wij zullen voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s en willen er mee voor zorgen dat Lierse in welke reeks dan ook nog een toekomst heeft. En de voorbije dagen is duidelijk geworden dat we niet alleen staan. Zowel tal van spelers van de huidige kern als ex-spelers betuigden openlijk hun steun. Niet louter met een schouderkl­opje, maar ook door financieel te steunen. Onder anderen Eric Van Meir, die niet bepaald proper behandeld werd door de club, spoort andere ex-spelers aan om steun te verlenen en zet vol mee de schouders onder ons project. En weet je wat vooral heel veel deugd deed? De steunbetui­gingen die we kregen van fans van Antwerp, Beerschot Wilrijk en ja zelfs KV Mechelen. Dat was een gigantisch hart onder de riem om er vol voor te gaan en Lierse voor altijd een toekomst te geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium