Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De nieuwe Jürgen Roelandts

- WIM VOS

boenk geleverd. Net zoals ze hier met Marco Pinotti een ploegleide­r in dienst hebben puur voor de tijdritten. Parcoursen, materiaal, bandendruk, je kan voor alles bij hem terecht.”

Jürgen Roelandts

“De tweede grote reden voor mijn overstap. Ik kan weer focussen op mijn tijdrijden. Bij Lotto was dat wat op het achterplan geraakt. Hier is het opnieuw een hoofddoel, toch de tijdritten tot tien kilometer. Omdat ik weet dat ik die op een goede dag kan winnen. Dan merk je opnieuw dat BMC een ploeg is die daar werk van maakt. Bij Lotto had ik in 2011 wel eens in de windtunnel gezeten. Maar dat was zeven jaar geleden. Bij BMC heb ik nu al pisteteste­n achter de rug. Met een trainer erbij, videoanaly­se, dan leer je toch nieuwe dingen. Welke? De concurrent­ie leest mee.”

Sssst.

“Ogenschijn­lijk het grootste verschil. Bij Lotto was ik misschien niet de grote kopman voor de Vlaamse koersen, ik kreeg wel carte blanche en mocht mij altijd sparen tot de finale. Dat is nu anders. Niet dat ik vanaf kilometer nul op kop ga moeten rijden, maar ik ga Greg wel tot diep in de finale moeten bijstaan. Maar of dat zo’n opoffering is? Enerzijds is het ook een opluchting. Die druk van de voorbije jaren gaat er niet meer zijn. Anderzijds kan er ook in mijn nieuwe rol altijd iets uit de kast vallen. Als de favorieten naar mekaar kijken en je bent goed en je zit al in de finale… Wie weet? Sowieso heb ik er geen moeite mee om voor een kopman te rijden. Al is het wel aanpassen. In de Algarve heb ik een dag lang op kop van het peloton gereden in dienst van Richie Porte. Dat heb ik een paar dagen gevoeld. Het was een goede training voor het voorjaar, zullen we maar zeggen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS FOTO RR ??
FOTO PHOTO NEWS FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium