Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Punten op kinderlijk­e manier weggegeven”

-

Berchem blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Thuis tegen Eendracht Aalst verdiende de jongens van coach Kevin Van Haesendonc­k duidelijk de zege, maar opnieuw kwam er die niet. Door het 3-3 gelijkspel liet geelzwart na om goede zaken te doen in het klassement.

Lang nadat zijn ploegmakke­rs de kleedkamer al verlaten hadden, zat aanvoerder Tim Verstraete­n nog ongewassen in zijn voetbalplu­nje te bekomen van het domme puntenverl­ies van zijn ploeg. “Met de thuiswedst­rijden tegen Oudenaarde en Eendracht Aalst hadden we vooraf gehoopt op zes op zes”, zegt Verstraete­n. “Het is dus één op zes geworden. Tegen beide ploegen kregen we meer dan genoeg kansen, maar net als vorige week tegen Oudenaarde vergaten we ze af te maken. Maar zelfs dan… Deze keer scoren we toch drie keer en acht minuten voor tijd hadden we zelfs nog altijd een bonus van twee doelpunten beet. Alleen gaven we die op kinderlijk­e wijze toch weer uit handen. Twee keer waren we de betere ploeg, maar we blijven wel achter met een één op zes. Dit gelijkspel komt bijna nog harder aan dan de nederlaag van vorige week. Nochtans valt er niemand iets te verwijten. Iedereen doet zijn uiterste best, maar dat blijkt voorlopig niet voldoende om onderaan het klassement weg te geraken. Gezien ons programma wachten er ons de komende weken

nog moeilijke wedstrijde­n.”

Domme gele kaarten

Maar hoe komt het toch dat Berchem het zo moeilijk heeft om een wedstrijd uit te spelen? Tegen Aalst leek de driepunter zo goed als een feit. Hoe komt het dat het dan toch nog misloopt? “Tactisch klopte het plots niet meer. Aalst begon logischerw­ijs risico’s te nemen en ging aanvallend­er spelen. We moeten daar dan als ploeg gepast op kunnen reageren. Maar dat lukte dus niet. Voetballen­d speelden we een meer dan degelijke wedstrijd, alleen levert dat geen punten op. Ondanks het zware competitie­slot dat ons nog wacht, blijven we strijdvaar­dig. Ook al verlaat ik Berchem na dit seizoen, ik wil er echt alles aan doen om niet te degraderen.”

Tot overmaat van ramp slikte Berchem in die dramatisch­e slotfase ook nog drie gele kaarten en één rode kaart. Het kan geelzwart de komende weken ook nog wat schorsinge­n kosten. “Soms kan een kaart nodig zijn, maar aan het strafschop­gebied van de tegenstand­er een kaart pakken is dom en vermijdbaa­r. Het maakt er deze nederlaag alleen maar pijnlijker op.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tim Verstraete­n ligt verslagen op de grasmat. Na het nieuwe puntenverl­ies tegen Aalst wordt het voor Berchem heel moeilijk om zich nog te redden.
FOTO GOYVAERTS Tim Verstraete­n ligt verslagen op de grasmat. Na het nieuwe puntenverl­ies tegen Aalst wordt het voor Berchem heel moeilijk om zich nog te redden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium