Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De club gelooft in mij, waarom dan weggaan?”

Mathias Van Trier blijft ondanks degradatie toch bij geelgroen

- (wp)

Het lijkt nu helemaal over en out voor Sint-Lenaarts. Na de nederlaag bij Duffel zal het avontuur van geel-groen in tweede amateurkla­sse behoudens een mirakel beperkt blijven tot één seizoen. Ook Mathias Van Trier heeft zich al neergelegd bij de degradatie.

“De nederlaag in Duffel is hard aangekomen”, zegt Van Trier. “Duffel had na Nieuwjaar nog maar één puntje gepakt en had onlangs nog coach Alex Czerniatyn­ski de laan uitgestuur­d. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om opnieuw te verliezen. We waren gretig aan de wedstrijd begonnen, maar incasseerd­en dan uit het niets toch weer twee doelpunten. Na de rust speelden we prima en hadden we eigenlijk altijd langszij moeten komen. Maar zoals al het hele seizoen vergaten we onszelf te belonen. Zo wordt het na- tuurlijk moeilijk.”

Zeker omdat plots ook concurrent­en onderin Zwarte Leeuw en Hoogstrate­n weer weten te winnen. Van Trier en co lijken nu dan ook definitief een kruis te mogen maken over het behoud. “Mathematis­ch kan het nog, maar uiteraard beseffen we dat het alleen maar moeilijker is geworden. Volgende week komt ploeg in vorm Bocholt op bezoek. Dat wordt opnieuw geen cadeau.”

Maar degradatie of niet, Van Trier zal ook volgend seizoen voor SintLenaar­ts spelen. “Ik voel me hier goed, de club gelooft in mij en geeft me kansen. Zo stond ik in Duffel opnieuw rechtsacht­er. Waarom zou ik dan weggaan? Bovendien heb ik een goed gevoel bij Gino Swaegers

(de nieuwe coach voor volgend seizoen, red.).

Ook de twee spitsen die werden aangetrokk­en

en Guy Geudens,

al

(Nico Lansu red.),

geven vertrouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium