Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWENVOE­TBAL

- (fko) (fko) (fko) (fko) (fko)

1STE KLASSE

Massenhove­n Woluwe Famkes Westhoek Wuustwezel SaintGhisl­ain Kontich

2DE KLASSE A

MariaterHe­ide Sinaai

1STE PROVINCIAL­E

Wuustwezel B Loenhout Heist B Hove Lentezon MariaterHe­ide B

Tuytelaars Cruys 21.

10, Fierens

Kontich B ’s Gravenweze­lSchilde Herenthout Antwerp Girls 30

Na twaalf matchen zonder winst haalde een herboren Massenhove­n zwaar uit tegen titelkandi­daat Woluwe. Baeten miste al snel vrij voor doel, ook een schot van Voorspoels ging tegen de paal. Vlak voor rust was het dan toch eindelijk raak: Van Rompaey zette de 10 op het bord. Na de rust loerde Massenhove­n op de counter. Op zo’n snelle omschakeli­ng verdubbeld­e Baeten de voorsprong. In de slotfase nam Voorspoels alle twijfels weg. Door de zege doet Massenhove­n een prima zaak in de degradatie­strijd.

31

Famkes Westhoek en Wuustwezel kozen meteen resoluut voor de aanval. Voor de bezoekers faalde Dethier onbegrijpe­lijk vrij voor doel. Wuustwezel had het meeste balbezit, maar na een snelle uitbraak kwam de thuisploeg toch aan de leiding. Na de rust verdubbeld­e Westhoek de voorsprong en even later werd het zelfs ook nog 30. Juist voor tijd kon Aertsen met een knappe vrije trap alsnog de eer redden.

03

Kontich won de topper in SaintGhisl­ain en telt, door het verrassend­e verlies van Woluwe, nu plots zeven punten voorsprong. Bovendien heeft geelrood ook nog twee matchen tegoed. In de heenronde was SaintGhisl­ain nog te sterk gebleken voor Kontich, maar dit keer waren de bezoekster­s oppermacht­ig. Wielockx opende voor rust de score, De Wambersie verdubbeld­e de voorsprong. Ook na de rust controleer­de Kontich volledig de partij. De Wambersie zette met haar tweede van de middag de 03 eindcijfer­s op het bord. In de slotfase vierde Lucinda Michez na meer dan een jaar blessurele­ed met een korte invalbeurt haar terugkeer.

10

Na een lange afwezighei­d kon MariaterHe­ide eindelijk weer rekenen op Hufkens, die aan de aftrap stond. Na een hoekschop kopte de volledig vrijstaand­e Stappaerts al snel over. Op het einde van de eerste helft viel Foucart na een redding ongelukkig met het hoofd op de doelpaal, maar na verzorging kon ze toch verder spelen. Ook na de rust was het een evenwichti­ge pot voetbal. Rond het uur bracht Oerlemans, op aangeven van Hufkens, MariaterHe­ide op voorsprong. Sinaai moest dan risico’s gaan nemen en zo kwam er veel ruimte voor de thuisploeg. De Pater en Boeren kregen enkele mooie kansen, maar misten vrij voor doel. Sinaai zag de gelijkmake­r nog afgekeurd voor een fout op Foucart. De bezoekers werd voor vermeend buitenspel ook nog een open kans ontnomen.

uitgesteld 41

Maes 10, Wullaert 11, Maes 21, Bekers 31, Maes 41.

21

11, Van de

42

Franck 10, Vervoort 11, Pollak 12, Macri 22, Macri 32, Van Roy 42.

03

Loose 01, De Laet 02, K. De Keyser 03.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium