Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij een deftig voorstel teken ik waarschijn­lijk bij”

-

Rupel Boom speelde zondag waarschijn­lijk zijn laatste troefkaart uit voor de titel. Bij winst zouden de Steenbakke­rs tot op één punt genaderd zijn van Petegem, maar het werd 1-1 en zo blijft de leider een marge van vier punten behouden.

Aan de Boomse supporters zal het alvast niet gelegen hebben. Ondanks de verre verplaatsi­ng was er in Petegem meer volk van blauw -zwart dan van de thuisploeg. “Jammer dat we onze fans geen overwinnin­g konden bieden”, zegt Yannick Lodders. “Het was een van onze slechtste matchen van het seizoen. Op papier is een gelijkspel op bezoek bij de leider uiteraard niet slecht. Maar als we nog een kans wilden maken op de titel, hadden we moeten winnen. En dat had zeker gekund, want Petegem was lang niet zo goed als in de heenmatch. Maar we waren zelf ook matig, ondanks die vroege voorsprong.”

Mandel

Door het gelijkspel zakt Rupel Boom, na de zege van Mandel United, zelfs een plaatsje in de stand.

“Dat wordt nu onze voornaamst­e concurrent. Kampioen worden zit er niet meer in, maar we gaan met Mandel strijden om de tweede plaats. Zij hebben ook een licentie aangevraag­d. De club die hoogst eindigt, zal rechtstree­ks promoveren. Ook Winkel Sport mag je nog niet helemaal afschrijve­n. Al is de kans toch groot dat de beslissing op de voorlaatst­e speeldag valt als wij op bezoek gaan bij Mandel.”

Naast het veld maakt coach Urbain Spaenhoven zich ondertusse­n zorgen over het uitblijven van contractve­rlengingen.

Lodders: “Hij heeft dat zondag na de match ook in de kleedkamer gezegd. De trainer is van mening dat sommige spelers te veel met een transfer in hun hoofd zitten en dat dat invloed heeft op hun prestaties. Er zijn natuurlijk een aantal spelers die nog niet weten waar ze volgend seizoen spelen. Ik verkeer ook in die situatie, maar ik kan dat wel plaatsen. Voor de trainer ligt dat anders. Hij wil zo snel mogelijk zijn kern voor volgend seizoen ingevuld zien. Er zijn al vier spelers weg. Stel dat er daar nog drie of vier bij komen, dan moet je toch opnieuw gaan bouwen. Het is niet onlogisch dat er jacht gemaakt wordt op spelers van Rupel Boom. We spelen nu al twee jaar op rij aan de kop en de club heeft open kaart gespeeld over het budget dat naar omlaag gaat. Dan weet je dat kapitaalkr­achtigere clubs zaakjes proberen te doen. Of ik zelf blijf? Dat beslis ik in principe deze week. Ik heb een tweede gesprek met onze sportief manager en ik hoop dat we meteen kunnen afronden. Ik ben graag in Boom. Als er een deftig voorstel op tafel kom, teken ik waarschijn­lijk gewoon bij.”

 ??  ?? Yannick Lodders (rechts) zet druk op Wesley Basyn van Sparta Petegem. “We speelden op Petegem een van onze slechtste matchen van het seizoen.”
Yannick Lodders (rechts) zet druk op Wesley Basyn van Sparta Petegem. “We speelden op Petegem een van onze slechtste matchen van het seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium