Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk dat spelers eindelijk eens beloond werden”

Jonge interimcoa­ch Jimmy De Keyser boekt met Ternesse eindelijk eerste zege van 2018

- (stdr)

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Ternesse haalde zondagavon­d opgelucht adem. Eindelijk was de eerste zege van 2018 een feit. Op eigen veld wonnen de Wommelgemn­aren met 2-1 van Heur-Tongeren. “Winnen was onze enige optie, maar we zijn er nog lang niet”, beseft coach ad interim Jimmy De Keyser.

Een Messiaanse actie van Gilles Sallaets voor de rust en nog een tweede doelpunt van zijn voet na de pauze waren genoeg voor Ternesse voor de eerste zege van 2018. Een driepunter die dringend nodig was aan het Scheersel.

“Toch vond ik ons in de openingsfa­se nog iets te angstig”, zegt De Keyser. “Je zag dat we te vaak inzakten. Dat komt wellicht omdat we vaak achter de feiten moeten aanhollen. Al hebben we tegen Heur-Tongeren opnieuw getoond dat de topploegen niet beter zijn dan wij. Van niveauvers­chil was geen sprake. Wat dan het verschil heeft gemaakt tegenover andere weken? We scoorden dit keer op de juiste momenten, dat gaf ons wel een boost.”

Alleen moet Ternesse nog leren matchen beslissen. Omdat het 2-1 bleef, was het op het einde nog behoorlijk nagelbijte­n voor de Wommelgems­e supporters. Zeker omdat geel-blauw ook nog aardig wat kansen weggaf. “Gelukkig hebben we de zege toch over de streep kunnen trekken. Ik ben zo blij voor mijn groep, die hard werkt op training. Qua mentalitei­t zit het echt wel snor. Als ik mijn spelers zie trainen, dan herken ik mezelf. Het is leuk voor hen dat de beloning deze keer eindelijk ook eens volgde. Wat mijn rol is? Goh, ik heb de spelers gewoon duidelijk gemaakt dat ze elke ploeg in deze reeks aankunnen. We moesten alleen leren om die bepalende momenten in een wedstrijd in ons voordeel te doen uitdraaien. Ik denk ook dat we organisato­risch nu iets sterkers staan. Daarnaast heb ik uiteraard ook bepaalde keuzes gemaakt. Zo heb ik ervoor gekozen om Gilles Sallaets achter de spitsen uit te spelen.”

Nog twee zeges

De Keyser was dus uiteraard euforisch over de driepunter van zijn team, maar blijft ook met de voeten op de grond. Hij beseft dat de weg richting behoud nog heel lang is. “We zijn er nog niet. Met Nieuwjaar dacht ik dat we nog zeker drie zeges nodig hadden. Op papier hebben we er nu dus nog twee nodig, alleen weet ik niet of dat nog wel zal volstaan. We doen er gewoon best aan om niet te veel naar de rest te kijken en in de eerste plaats zelf ons ding te doen. We zitten op de goede weg, het is nu vooral zaak om door te gaan op dit elan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jimmy De Keyser.
FOTO KOEN FASSEUR Jimmy De Keyser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium